İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan dış politika açıklaması geldi. Altun, Türkiye'nin uluslararası kamuoyundan istediği desteği alamadığını söyledi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Türkiye-Fransa İlişkileri Fırsatlar ve Meydan Okumalar Panelinde” konuştu. Altun, Türkiye'nin terör konusunda gerekli desteği alamadığını söyledi.

Kaynak: DHA

İletişim Başkanı Altun, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın liderliğinde gerek ikili ilişkilerde gerek bölgesel ve küresel konularda çözüm odaklı, gerçekçi, tutarlı, insani, etkin ve çok boyutlu bir dış politika performansı ortaya koyduğunu söyledi.

‘Kazan-kazan anlayışı’ vurgusu

Altun, Türkiye'nin dış politikada; ikili ilişkilerin samimi bir diyalog ve kazan-kazan anlayışıyla güçlendirilmesi ve dünya genelinde kutuplaşmaların, çatışmaların önüne geçilmesi ilkeleriyle hareket ettiğine dikkat çekti.

‘Terör’ mesajı

Altun, küresel ve bölgesel düzlemde yükselen istikrarsızlıkların göç ve mülteci hareketlerini hızlandırdığını belirtti.

Altun, "Terörle mücadeleden Karabağ meselesine, Yunanistan'la ilişkilerden Suriye ve Libya politikasına, her iki ülkenin perspektiflerinin farklılaştığı konuların olduğu bir gerçektir. Bilindiği üzere, Avrupa Birliği de PKK'yı bir terör örgütü olarak tanımaktadır. Ancak Fransa’da PKK mensupları ve sempatizanları varlık gösterebilmektedir" dedi. 

Altun, Türkiye’nin tüm NATO müttefiklerinden olduğu gibi Fransa’dan da terör örgütü PKK’nın ve uzantılarının ülkesindeki tüm faaliyetlerine son vermesini istediğini vurguladı. 

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?