Hastaneye kaldırılan Selim İleri’nin sağlık durumu nasıl? Selim İleri kimdir? Selim İleri kaç yaşında ve nereli?

Türk edebiyatının usta isimlerinden Selim İleri’nin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Erdal Öz Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Selim İleri, törenden sonra kendisini rahatsız hissettiğini ifade ederek, törenden erken ayrılmıştı. 72 yaşındaki İleri’nin beyin embolisi sebebiyle rahatsızlık geçirdiği belirtildi. Başarılı edebiyatçı Selim İleri’nin sağlık durumu sevenleri tarafından merak edildi.

Selim İleri’nin yüksek tansiyona bağlı olarak beyin embolisi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. İleri, daha önce 5 Mart 2021 tarihinde de beyin embolisi sebebiyle hastaneye kaldırılmış ve tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Türk edebiyatının usta ismi Selim İleri’nin sağlık durumu nasıl? Selim İleri kimdir?

SELİM İLERİ SAĞLIK DURUMU NASIL?

Selim İleri, 5 Mart tarihinde beyin embolisi sebebiyle geçirdiği rahatsızlık sonucu Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne kaldırılmış ve tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Selim İleri, geçtiğimiz gece Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nü aldıktan sonra kendisini kötü hissettiğini söyleyerek törenin düzenlendiği mekandan erken ayrılmıştı.

Yüksek tansiyona bağlı olarak beyninde damar tıkanıklığı oluşan yazar Selim İleri, bugün öğle saatlerinde Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

İleri'nin hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

SELİM İLERİ KİMDİR?

Ali Selim İleri, 30 Nisan 1949 tarihinde İstanbul Kadıköy’de dünyaya geldi. Adını I. Selim’den alan usta yazar, lise öğretmenleri Vedat Günyol ve Rauf Mutluay'ın etkisiyle edebiyata yöneldi.

Lise ikinci sınıftayken Peride Celal'in Dar Yol (1949) romanından esinlenerek yazdığı “Unutulmak” adlı romanının yayımlanması için yayınevlerini dolaştı fakat cevap alamadı. 1967'de "Savaş Çiçekleri" adında bir öyküsü Yeni Ufuklar adlı dergide yayımlandı.

1968'da Günyol'un da yardımıyla öykülerinin yer aldığı Cumartesi Yalnızlığı/Güz Notları kitabı yayımlandı ve merhum babasına ithaf etti.

1990'larda İleri, tiyatro oyunları da yazdı. Cahide Sonku'nun hayatından uyarlama olan “Cahide, Ölüm ve Elmas” yazarın yazdığı ilk oyundur.

Sonraki oyunu olan “Allahaısmarladık Cumhuriyet” 1997'de hem Afife Jale hem de Avni Dilligil ödüllerini aldı.

1998 sahnelenen “Mihri Müşfik: Ölü Bir Kelebek” oyunuyla Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Roman Ödülü'nü aldığı “Mavi Kanatlarınla Yalnız Benim Olsaydın”ı 1991'de yayımladı.

Nahit Sırrı Örik'in “Kıskanmak” (1946) adlı romanından yola çıkarak yazdığı “Cemil Şevket Bey/Aynalı Dolaba İki El Revolver” 1997'de yayımlanırken 1999'da “Ada”, “Her Yalnızlık Gibi”, “2000'de Solmaz Hanım”, “Kimsesiz Okurlar İçin” ve “2001 yılında Bu Yaz, Ayrılığın İlk Yazı Olacak”ı yayımlandı ve roman 2002'de Orhan Kemal Roman Ödülü kazandı.

2006 yılında “Fotoğrafı Sana Gönderiyorum” adlı kitabı ile öyküye geri döndü. 2007'de “Hepsi Alev”, “Kapalı İktisat” ve “İstanbul Lale ile Sümbül” adlarında üç farklı türde üç kitap yayımladı.

2021'de Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nü aldı.

Bahar geldi onlar toplamak için akın etti: Kenger 3 farkı 11 saniyede görebilenler yüksek IQ'lu Fatih Terim'in adı Al-Ahli ile anılmaya başladı Sergen Yalçın'dan şaşırtan karar ve imza Akpınar'la Suphiye Orancı hakkında yeni iddia 30 yıl önceki uçak faciası: 75 ölü