Halkla ilişkiler binası için ne kadar para harcandı?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, Meclis yerleşkesi içinde inşa edilen Halkla İlişkiler Binası için ne kadar para harcandığını sordu.

İnce, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:



"TBMM yerleşkesi içinde inşa edilen Halkla İlişkiler Binası için mülga Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından yapılan ihaleye hangi firmalar katılmış ve bu firmaların teklifleri ne olmuştu? İhaleyi alan firmanın teklifi ne kadardı? 



Bu firmaya bugüne kadar hangi tarihlerde hangi miktarlarda ödeme yapılmıştır? 

Bina yapılırken ihale şartnamesine ve sözleşmeye aykırı değişiklikler yapıldığı yönündeki iddialar doğru mudur? Doğruysa yapılan değişikliklerin gerekçesi, içeriği ve hukuki dayanağı nedir? İhale şartname ve sözleşmesine aykırı değişikliklere kim onay vermektedir? Bu onay hukuki midir? İhale şartname ve sözleşmesine aykırı işler tesis edilmesinin sorumluluğu kimdedir? 



İhaleyi yapan kurumun ihale şartnamesine ve sözleşmesine aykırı değişikliklerden bilgisi var mıdır? 



Şartname ve sözleşmeye aykırı değişiklikler nedeniyle maliyetin arttığı, sözleşmede belirtilen yüzde 20 maliyetin bile üzerine çıkıldığı yönündeki iddialar doğru mudur? 

Bu bina için şimdiden ne kadar para harcanmıştır ve daha ne kadar harcanması öngörülmektedir?" ANKA


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın!