Haber kanalına yeni cezalar kesildi, yöneticisi RTÜK'ü bombaladı!

Samanyolu Haber'e verilen ceza isyan ettirdi.

Samanyolu Haber, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 5 günlük yayın durdurma cezası aldı.



Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, verilen cezalara Twitter hesabından isyan etti.



Cezalarla baskı ve sindirme politikası izlendiğini ileri süren Karaca ayrıca RTÜK'ün son 1 yıldır Samanyolu Yayın Grubu'nu hedef tahtasına koyduğunu iddia etti.



Karaca, Twitter hesabına konuyla ilgili şunları yazdı:



1- Sansürcü zihniyet, yayın grubumuz üzerindeki baskılarını nefes almaksızın sürdürüyor. @SHaberTV'ye 5 günlük bir ceza daha gönderdiler!!



2- Milyonlarca liralık ağır maddi cezalar kesmiyor olacak ki;üst üste yayın durdurmalar geliyor. Adeta baskı ve sindirme politikası izleniyor



3- Kurulduğu günden bu yana bırakın cezayı, RTÜK’ten hep takdir alan Samanyolu Yayın Grubu, son bir yıldır hedef tahtasına koyuluyor.



4- 6112 sayılı kanun kapsamında görevlendirilen RTÜK, artık tarafsızlığını kaybetti. Talimatla (!) görev yapan siyasi bir kurum halini aldı.



5- Demokrasinin güvencesi özgür medya; RTÜK üzerinden ‘siyasi erk’in arka bahçesine çevrilmeye çalışılıyor.



6- Eleştirel yaklaşımlar, kamuoyuna gerçekleri anlatan yayınlar cezalandırılıp; adeta tek tip ve yanlı yayıncılık isteniyor.



7- Bu durum ilk olarak halkın haber alma hürriyetini, sonra da demokratik sistem aracılığı ile varlık imkanı bulan RTÜK’ü ortadan kaldırır.



8- "Haber almak" bu ülke insanının hakkıdır, ve biz bu hakkın savunucusuyuz. Sorumluluğumuzun bilinciyle yolumuza devam ediyoruz.



9- Gerek haber yayınlarımızda, gerekse programlarımız ve dizilerimizde ülkemiz insanına hizmet etmek için bu yoldayız. Mesleğe saygılıyız.



10- Bugün pervasızca ve hukuk tanımadan talimatla görev yapanlar; bir gün adalet önünde hesap vereceklerini hiç mi düşünmezler?



11- Yayın grubu olarak hassasiyetimiz; kendi mağduriyetimizden çok, ülkemizin kazanımlarının hukuk dışı uygulamlarla ortadan kaldırılmasıdır.


Dries Mertens kariyerine Amerika'da devam edecek Simon Kjaer, Fenerbahçe'ye geri dönme kararı aldı Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Ve beklenen müjde geldi. Altın almak isteyenler... Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın!