Güldür Güldür Show 'Nureddin Nebati' skecini neden yayınlanmadı? Fatih Altaylı'dan sansür iddiasına yanıt

Güldür Güldür Show'un geçen hafta tanıtımında yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin taklidinin yapıldığı skeç, cumartesi akşamı yayınlanan yeni bölümde ekrana gelmedi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Show TV üst yönetimiyle konuştuktan sonra, sansür iddialarına köşesinden yanıt verdi.

Show TV'nin fenomen programı Güldür Güldür Show'un geçtiğimiz hafta yayınlanan tanıtımında yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ilgili skeç yeni bölümde ekrana gelmeyince, sansür iddiaları ortaya atılmıştı.

Konuyu Habertürk'teki köşesine taşıyan Fatih Altaylı, Show TV üst yönetiminden aldığı bilgileri, okurlarıyla paylaştı. Altaylı, söz konusu skecin bu kafta ekrana gelecek yeni bölümde izleyiciyle buluşacağını da söyledi.

Fatih ALTAYLI / HABERTÜRK

Sansür mü!

“Show TV’den Güldür Güldür’e sansür” iddialarını okuyunca kan beynime çıktı.

Yazılanlara çizilenlere göre, Güldür Güldür Show’da Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’yi ele alan bir skeç, program tanıtımında geniş biçimde yer aldığı halde, program sırasında yayınlanmamış, sansür uygulanmıştı.

Doğrusu hem şaşırdım hem üzüldüm.

Şaşırdım çünkü aylardan beri Güldür Güldür Show'da pek çok siyasi mizah yapılmış, hiçbir yerde yapılmayan siyasi eleştiriler ve hicivler sergilenmiş ve hepsi de ekrana gelmişti.

Kimse aksini iddia edemezdi.

Peki ne olmuştu da, böyle bir sansür uygulanmıştı.

Açıkçası biraz da şahsi kaygılarla Show TV üst yönetimini aradım.

Bir yetkim olduğundan değil ama yıllardır grupta çalışmanın verdiğini düşündüğüm hakla.

Yanıtı duyunca şaşırdım ve sizinle de paylaşmak istedim.

Kanalın en üst yöneticisi, sansür iddialarını şaşkınlıkla izliyordu.

Çünkü ortada bir sansür yoktu.

“Bir şeyi sansürleyecek olsak, neredeyse yarısını tanıtımda yayınladığımız bir skeci sansürlemezdik. En başından tanıtıma koymazdık” dedi.

Sonra meseleyi anlattı.

“Bunu Güldür Güldür’ün yapımcılarından da teyit edebilirsiniz, bu program içinde siyasi skeçler olmasından da rahatsızlık duymadık. Tam aksine, siyasi hicivin unutulduğu bir ülkede bu geleneğin sürmesini istedik. Bugüne kadar da bir tekine bile dokunmadık. Bir tekini bile çıkarmadık. Sizin de tanıdıklarınız arayıp sorabilirsiniz.

Bu kez de aynen öyle oldu.

Ancak tanıtımı yayınladığımız skeç bu hafta yayınlanmadı. Doğru. Ama bu sansürden değil. Tek nedeni bayram haftası olması. Bayram haftası olduğu için ratingler genel olarak düşüktü ve biz de iyi bir skeci ratinglerin ve buna bağlı olarak reklam gelirlerinin daha yüksek olacağı önümüzdeki hafta yayınlanmasını doğru bulduk.

Bugüne kadar çok da ağır eleştiri içeren skeçleri yayınlamış bir kanal olarak, adı geçen bakanın bile güleceği kadar komik olan bir skeci yayınlamamak aklımızdan bile geçmedi.

Eğer böyle bir şeyden çekinse idik, siyasi skeç baştan istemez, bu skecin de bu kadar uzun bir tanıtımını yayınlamazdık. Hem bu kadar geniş bir tanıtım yapıp hem de sansür uygulayacak kadar da şuursuz değiliz.”

Bunun üzerine şunu sordum:

“Madem böyle bir durum vardı. Niye bir açıklama yapmadınız, niye kimseye bu durumu anlatmadınız? Ben bile sansür olduğunu düşündüm ve açık söyleyeyim kendi adıma da korktum.”

“Kime ve neye açıklama yapacaktık. Hafta sonu sosyal medyada başladı. Gece bazı televizyon kanallarına aksetti. Ama bir tek kişi bile bizi arayıp niye yayınlamadınız diye sormadı. İlk arayan sizsiniz. Bizim de hakkımızda sosyal medyada oluşturulan her türlü ortama yanıt vermek gibi bin anlayışımız yok.”

“Yani bu haftaki Güldür Güldür’de bu skeç yayınlanacak mı?”

“Tabii ki yayınlanacak. Neler yayınlanmadı ki, bu yayınlanmasın. İlginç olan daha önce yayınladığımız eleştirel skeçlerin birinde bile helal olsun demeyenlerin, kendi uydurdukları bir sansür iddiası üzerinden bize saldırmaları.”

Doğrusu ben de bu hafta yayınlanacak Güldür Güldür Show’u merakla bekleyeceğim.

Sizi bilmem ama benim için çok önemli.

Fatih Altaylı'nın bugünkü yazısı için TIKLAYIN

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası Hurma böyleyse ağzınıza dahi sürmeyin Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu