Generallerin affedilmesi gecikmiş ama doğru bir adım: 28 Şubat sanığı generaller affedildi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den açıklama geldi

28 Şubat sanığı generaller Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla affedildi. Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Cezaların kaldırılma kararları gecikmiş ama doğru bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 28 Şubat sanığı generallerin affedilmesinin, gecikmiş ama doğru bir adım olduğunu söyledi.

Özel, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İleri derecede hastalıkları bulunan hükümlü generaller Çetin Doğan, Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak'ın cezalarının kaldırılma kararları gecikmiş ama doğru bir adımdır. Ailelerinin gözü aydın" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 28 Şubat davası nedeniyle tutuklu bulunan emekli askerler affedildi. Karara göre, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Çevik Bir, Haci Sülük, Aliefter Aslan, Avni Yılmaz, Sevda Yüksel, Gülbey Sarıoğlu, Süleyman Tuna, Abdulhekim Yılmaz, Çetin Doğan ve Aydan Erol'un kalan cezaları kaldırıldı.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, sağlık sorunları nedeniyle 1 Mart'ta hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneden 22 Nisan'da taburcu edilen 84 yaşındaki Doğan cezaevine gönderilmişti. Çetin Doğan’ın 'Sürekli hastalık ve kocama' raporu ise bir yıldır imza bekliyordu.

Gamze Özçelik'in geçmişine yapılan yoruma tepki Bu burçların başına talih kuşu konacak İşte ayaklarına taş değmeyecek burçlar Kurban etini sakın böyle tüketmeyin CHP ile MHP arasında tansiyon yükseliyor Saat 11.00 - 16.00 arasında dışarıya adım atmayın!