Gelinlerine cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen kişiye verilen ceza onandı. Savcı ise itiraz etti: Gelinlerin rızası var

Bursa'da gelinlerine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla Osman L.'ye verilen 54 yıl hapis cezası, istinaf mahkemesince onandı. Duruşma savcısı ise oy çokluğu ile alınan karara 'Gelinlerin rızası var' diyerek itiraz etti.

Kaynak: DHA

Olay, 2020 yılı Temmuz ayında Osmangazi ilçesinde meydana geldi. E.L. (30) ile eltisi L.L. (35), aynı binada oturdukları kayınpederleri Osman L.'nin, kendilerine tehditle cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürerek, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu.

Gözaltına alınıp, tutuklanan Osman L. hakkında Bursa 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine 21 Ocak 2021 tarihinde başlandı. Mahkemede savunma yapan Osman L., "Eşim 2017 yılında vefat etti.

Memleketime götürüp, toprağa verdim. 2018 yılında tekrar evlendim. Bursa'daki evimiz iki katlıydı, oğullarım evlendikten sonra altlı üstlü oturduk. Gelinlerime yönelik cinsel saldırıda bulunmadım. İddiaları kabul etmiyorum. Gelinlerimin, çocuklarımdan korktuğu için böyle bir iddiada bulunduklarını düşünüyorum" dedi.

TOPLAM 54 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, iyi hal uygulamadığı Osman L.'ye, iki gelinine karşı 'cinsel saldırı' suçundan her biri için 27'şer yıl olmak üzere toplam 54 yıl hapis cezası verdi, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da beraatine hükmetti.

Bir üye hakim ise sanık hakkında gelinlerine karşı cezalandırılmasını istediği 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ayrı ayrı beraatine yönelik verilen karara katılmadığını belirterek, muhalefet şerhi koydu.

DURUŞMA SAVCISI KARARA İTİRAZ ETTİ

Tarafların itirazı sonrası dosya, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderildi. 7’nci Ceza Dairesi'nde görülen davada sanığa, yerel mahkemece verilen 54 yıl hapis cezası oy çokluğu ile onandı.

Duruşma savcısı ise karar itiraz ederek, cinsel birlikteliğe gelinlerin de rızası olduğu iddiasıyla Osman L.'nin beraatini istedi.

Mağdurlar ile sanığın cinsel ilişki sırasında korunmamalarına ve aile içinde olaya şahit olan kimsenin bulunmamasına dikkat çeken savcı, "Bu olaylara şahit olan kimse bulunmadığı gibi en ufak şüphe duyan bir aile bireyi dahi yoktur" ifadelerini kullandı. 

Dosya, Yargıtay'a gönderildi. 2 gelinine cinsel saldırı ile suçlanan, bir gelinin ise çocuğunun babası olduğu DNA raporu ile kesinleşen kayınpeder Osman L. ile ilgili son kararı, Yargıtay verecek. 

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Meğer bu yüzden evlere geliyormuş