Geçtiğimiz hafta medyada en çok neler konuşuldu?

PRNet, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

13 Mayıs – 19 Mayıs 2013 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı;

 

HAFTANIN GÜNDEMİ “REYHANLI’DA BOMBALI SALDIRI”



Hatay’ın Reyhanlı ilçe merkezinde 2 araca yüklenen tahrip gücü yüksek patlayıcıların infilakı sonucu meydana gelen patlama 3508 habere konu olarak bu hafta gündemin ilk sırasına yerleşti. Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından Edirnekapı Şehitlik Anıtı içerisinde öldürülen Fenerbahçeli taraftar Burak Yıldırım 443 haberle geçen haftanın 2. gündem maddesi oldu.  THY yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş’ın aldığı grev kararı ve grevin başlaması 364 habere konu olarak 3. sıraya yerleşti. AKP ile CHP arasında yaşanan Swoboda polemiği 273 haberle gündemin 4. sırasındaydı. Osmaniye sınırları içinde Amanos dağlarında düşen F-16 savaş uçağı ve pilotunun şehit olması 167 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinde beşinci sırasında yer aldı.



HAFTANIN ÜNLÜSÜ “SEZEN AKSU”



Sezen Aksu 138 haberle haftanın ünlüsü olarak ilk sıraya yerleşti. Türkan Şoray, 134 haberle 2. sırada, Ajda Pekkan 109 haberle 3.sırada yer alarak haftanın en çok konuşulan isimleri oldu. Ajda Pekkan’ı 108 haberle Orhan Pamuk takip ederken, Fazıl Say 87 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin beşinci sırasında yer aldı.

 

HAFTANIN SİYASETÇİSİ “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 6.656 haberle haftanın en çok haber olan siyasetçisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1174 haberle 2.sırada yer aldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 771 haberle 3. sıraya, İçişleri Bakanı Muammer Güler ise 538 haberle 4.sıraya yerleşti. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 424 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

 

HAFTANIN SPOR ADAMI “FATİH TERİM”



Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 502 haberle haftanın en çok konuşulan spor adamı oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman 365 haberle 2. sıraya yerleşti. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal 355 haberle 3. sırada yer alırken, Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba 261 haberle 4. oldu. Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman 260 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine son sıradan giriş yaptı.

 

HAFTANIN SPORCUSU “DIDIER DROGBA”



Galatasaray'ın santrafor mevkiinde oynayan Didier Drogba 678 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Galatasaray’ın futbolcusu Emmanıel Eboue 408 haberle 2. sırada yer aldı. Galatasaray’ın futbolcusu Burak Yılmaz 277 haberle 3. sırayı oluşturdu. Galatasaray’da forma giyen kaleci Fernando Muslera 236 haberle 4. sıraya yerleşti. Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo ise 206 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine beşinci sıradan giriş yaptı.


CHP'yi yasa boğan ölüm Otobüs kazası katliamı: 25 ölü İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Kibariye'den bomba ihanet itirafı: Her erkek yapar