Gazetecilerden Yeni Asır'a: Irkçı yayınlar 'basın ve ifade özgürlüğü' kapsamında değerlendirilemez

Halkevci gençler tarafından protesto edilen Yeni Asır’ın mağduriyet öyküsü yaratma çabası tutmadı.

Yeni Asır gazetesinin, katliam mağdurlarını hedef alan manşetlerine yönelik protestodan bir mağduriyet öyküsü yaratma çabası tutmadı.



Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy protestoyu gerçekleştiren arkadaşlarının arkasında olduklarını belirten bir açıklama yayımlarken, Yeni Asır’ın “saldırıya uğradık” diyerek gazetecileri arkasında seferber etme çağrıları da itibar görmedi.



Yeni Asır’ın yalan ifadelerini esas alan haberler kaldırıldı; gazeteciler ırkçı, hedef gösteren, provokatif yayınların “basın ve ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirtti.



Hedef gösteren manşetler tepki çekti



Fiilen AKP basın bürosu olarak faaliyet yürüten ATV-Sabah grubuna bağlı Yeni Asır gazetesi Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler için düzenlenen yas ve grev eylemlerini manşetleriyle hedef gösterince Halkevci gençler tarafından protesto edildi.



Yeni Asır, katliamı protesto için düzenlenen 12-13 Ekim grevinin vatandaşa saldırı olduğunu söylemiş, yas ve anma eylemlerine katılanları “PKK’yı niye eleştirmiyorlar” diye hedef göstermiş, bu yayınları protesto eden emek örgütü yöneticilerini de provokatör ilan etmişti.



Halkevci gençler gazete binasına giderek “Ankara’da arkadaşlarımız öldü, attığınız manşetten utanmıyorsunuz. İnsanlığınız kalmamış” diyerek bina girişine yumurta ve kırmızı boya attı.



AKP il yönetimi ve Yeni Asır da bu protestodan bir mağduriyet öyküsü çıkarma çabasına girişti.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


CHP'yi yasa boğan ölüm Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Otobüs kazası katliamı: 25 ölü Kibariye'den bomba ihanet itirafı: Her erkek yapar