Finlandiya'dan üyelik açıklaması: NATO'ya resmen başvuracağız

Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinistö, "NATO üyeliği için resmen başvuracağız" açıklamasını yaptı.

Finlandiya hükümeti, NATO üyeliğine başvurmaya karar verdiğini açıkladı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, "NATO üyeliği için resmen başvuracağız" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu bakmadığını söylemişti. Erdoğan'ın açıklaması, başta bu iki ülke olmak üzere Batı ülkelerinde geniş yankı uyandırdı.

Ankara'nın iki ülkenin NATO üyeliğine 'kapıyı kapatmadığını' söyleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Temelde bu konuyu Türkiye'nin milli güvenlik meselesi olarak gündeme getiriyoruz" dedi.

RUSYA TEPKİLİ
Rusya Dışişleri, geçen günlerde yaptığı açıklamada, "NATO, Rusya sınırına yakın noktalara nükleer güç ve altyapı konuşlandırırsa Moskova gereken önlemleri alır" dedi.

Rusya'nın İsveç ve Finlandiya'ya karşı düşmanca tavır içinde olmadığını söyleyen bakan yardımcısı, iki ülkenin NATO ittifakına katılma konusunda gerçek neden görmediklerini de belirtti.

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası Hurma böyleyse ağzınıza dahi sürmeyin Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu