Ferhan Şensoy Teşvikiye'de kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede iki gün önce hayatını kaybeden ünlü tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlandı. İlk tören mezun olduğu Galatasaray Lisesi'nde, sonraki ise Beyoğlu'ndaki Ses Tiyatrosu'nda yapıldı. Törende konuşan Derya Baykal, "Sana her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bilgeler ölmez…" dedi. Ferhan Şensoy daha sonra Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toğrağa verildi.

ŞENSOY'UN CENAZE TÖRENİ MEDYATAVA YOUTUBE SAYFASINDA...İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Usta oyuncu Ferhan Şensoy, son yolculuğuna Beyoğlu'ndaki Ses Tiyatrosu'ndan uğurlanDI.

Ses Tiyatrosu önünde Şensoy'un sevenleri de toplanmaya başlarken, Şensoy'un sarı-kırmızılı kulübün bayrağına sarılı tabutu, Ses Tiyatrosu'ndan önce bir süre öğrenim gördüğü Galatasaray Lisesi'ne getirildi. Kızları Derya ve Ferhan Şensoy, gözyaşlarına boğuldu.

Törende konuşan Müjgan Şensoy, 'Babamın burada olmaktan o kadar mutlu olduğunu biliyorum ki. Hastanede hep Galatasaray’ı soruyordu. Babamı kucakladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı. İki kardeş törende gözyaşlarına boğuldu.

DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Cenaze daha sonra Ses Tiyatrosu'na getirildi. Buradaki törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmut Nuri Ersoy da katıldı. Törene katılanlara arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu bulunurken, çok sayıda ünlü isim de törende yer aldı.

SES TİYATROSU'NDAKİ TÖREN

Törende konuşan Okan Bayülgen, ‘Dünya çapında bir sanatçıyı uğurlarken soğuk kanlı olmalıyız. Ona layık olmalıyız. Çok üzgünüz.’ dedi.

Derya Baykal

Ses Tiyatrosu’na hoş geldiniz. Bu tiyatroya her zaman değer verip, doldurdunuz. Bu tiyatroya enkaz halinde geldik. Bu sahnenin üzerinde örülmüş bir duvar, bir film perdesi acayip filmler oynatılıyordu. O kadar iyi dostları vardı ki arkadaşları destek oldu. Her şeyini buraya yatırdı Ferhan… Çok güzel oyunlar oynadık. Çok güzel üç çocuğum var, Mert’in de babası ,her şeyinde emeği var… Gerçekten çok güzel bağları vardı çocuklarla… Yaşamayı bilmek, doğmayı bilmekle ölmeyi bilmenin arası doğmayı bilmiyoruz bizi doğruyorlar ölmeyi nerden bilelim. İkisini de bilmezken ikisinin arasındaki yaşamayı nerden bilelim. Ustam sen ikisinin arasındaki yaşamayı bana bize evlatlarına, dostlarına seyircine, öğrencilerine Türk halkına, bütün bunlarla ışık oldun. Sana her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bilgeler ölmez…

Müjgan Farhan Şensoy

O kadar güç ki burada durmak… Ne söylesem eksik kalacak. Size babamı anlatmaya kalkamam. Onu en az benim kadar tanıyorsunuz. Ne kadar sevdiğimi anlatsam sizler de aynı derecede seviyorsunuz. Şu anda burada dururken bu sevgiyi sizlerle paylaşmak bölüşmek yüreğimi biraz olsun hafifletiyor. Bir insanın tüm benliği ve sahiciliğiyle gerçekleştirmesi ve bundan bir an bile şüphe duymaması …. Ölümden hiç korkmadı babam.

Mehmet Nuri Ersoy

Bugün Türk tiyatrosu ulu bir çınarını kaybetti. Bu toprakları ve insanımızı çok sade ve yalın şekilde anlatan çok güçlü bir dili vardı. Toplumumuzun her kesimi tarafından seviliyordu. Sayın Usta Şensoy bir gün katıldığı bir tv programında yıllar önce, mesleğe başlarken kurduğu tiyatrosunda gençleri eğlendirerek bu mesleğe başladığını anlatmış. Şimdi yıldızımız, sanat semamızda her daim dalgalanacak, her daim yerini koruyacak. Bize düşen bundan sonra bize bıraktıkları emanetleri yaşatmak. Bizlerin en öncelikli görevi bu olması gerekiyor. Ailesinin niyetleri takdirleri doğrultusunda üzerimize düşen her şeyi yapmak öncelikli görevimiz olacak.

Celal Belgil

Ben Ferhan abiyi 1983’te tanıdım öğrencisi oldum. Bu tiyatronun yaşaması için çok büyük çaba sarf etti. Ortaoyuncular’ın devam etmesini çok istiyordu, inşallah devam edecek. Ustamı kaybettim. Tiyatrodaki babamı kaybettim. Işıklar içinde uyusun, mekanı cennet olsun.

Gökhan Şeşen

Aslında Ferhan Şensoy için söylenecek bir sürü söz var ne yazık ki sözün bittiği yerdeyiz. Onu her zaman özleyeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun

Zeliha Berksoy

Burası Ferhan’ın yüreği ve mabedinde bulunuyoruz. Bu salon onun benliği, onun tiyatrosu… Şimdi görüyorum her yer ağlıyor onun için. Çünkü babalarını kaybettiler. Ama onun ruhu burada…

Şevket Çoruh

Söyleyecek birçok şey var… Ortaoyuncular Ailesi’ne baş sağlığı diliyorum. Yeni mezun olmuştum. Ortaoyuncular’ın provasının bitmesini bekleyip tiyatroda olmak istediğimi söylemiştim o da beni kovmuştu. Şimdi onun emanetçisiyim. Söylenecek çok şey var, bu Ses Tiyatrosu’nu biz devam ettireceğiz, hepimizin başı sağ olsun.

Cenaze programı

Ferhan Şensoy'un cenazesi alkışlar eşliğinde Ses Tiyatrosu'ndan uğurlandı.

 

Törenin ardından Şensoy'un cenazesi cenaze namazı için Teşvikiye Camii'ne getirildi. 

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Ferhan Şensoy'un naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Esra Ezmeci'den erkeklere 10 seks önerisi CHP'yi yasa boğan ölüm Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Ünlü oyuncu eşcinsel olduğunu açıkladı!