FATİH ALTAYLI, TUNCAY ÖZKAN EKİBİNDEN KERİMCAN KAMAL´A YÜKLENDİ

Fatih Altaylı, Hürriyet´teki bugündeki yazısında bir hemşireyi gizli kameraya çeken Haber Özel programının başında bulunan Kerimcan Kamal´a yükleniyor ve "Ne zaman adam oluruz" köşesinde, "Araştırmacı gazeteciliğin ön şartının ahlaklı gazetecilik olduğu anlaşıldığı zaman" diyor...

İŞTE ALTAYLI'NIN KAMAL'LA İLGİLİ YAZISI

Ah şu araştırmacı gazeteciler

BUGÜN Hürriyet'te önemli bir haber var.

Çukurova Üniversitesi'nde görevli uzman doktorlar ondan bundan aldıkları spermlerle suni dölleme yapmış ve büyük bir rezalete neden olmuşlardı.

Şimdi bu doktorlar hakkında dava açılmasının yolu açıldı. İş meslekten menne kadar gidebilir.

Bu ‘‘tıp rezaletinin’’ arkasında bir de gazetecilik rezaleti var.

Onu da ben aktarayım..

Bu büyük rezilliğin ortaya çıkmasını sağlayan bir hemşire. Olan biteni görünce dayanamayıp Kanal D Haber'i arıyor. Kanal D Haber'in başında o zaman Tuncay Özkan var. Bu konuyu Kerimcan Kamal'ın ‘‘Haber Özel’’ ekibinin yapması kararlaştırılıyor. İhbarda bulunan hemşireye gidiliyor ve kendisinden detay bilgiler alanıyor. İyi niyetli hemşire kendi adının kullanılmaması kaydıyla çok önemli bilgiler veriyor. Ancak Kerimcan Kamal'ın adamları ihbarı yapan ‘‘ahlaklı’’ hemşireye ahlaksız bir tuzak kuruyor ve söylediklerini gizli kamerayla kaydedip yayınlıyorlar.

Ve hemşire hanımın hayatı kararıyor. Fazla detay vererek bu hanımefendiye tekrar sıkıntı yaratmak istemiyorum ama iki yılı aşkın bir süredir kadıncağız kan kusuyor. Arayıp yardım istiyor ama Kamal ve ekibi telefonlara dahi çıkmıyorlar..

Ben göreve geldikten sonra bu hanımefendi bana bir mektupla ulaştı ve başına benim kötü niyetli meslektaşlarım yüzünden gelenleri aktardı.

Hemen kendisi ile temasa geçtik. Sorunlarının çözümü için uğraştık. Galiba çözdük de.

Bunu niye yazdım.

Basının işi ahlaksızlarla uğraşırken ahlaksızlık yapmak değildir.

Yapılan iş kadar o işin hangi yöntemlerle yapıldığı önemlidir.

Bir gazeteci topluma ve haber kaynaklarına karşı ahlaklı olmadıkça yaptığı işin önemi yoktur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Araştırmacı gazeteciliğin ön şartının ahlaklı gazetecilik olduğu anlaşıldığı zaman.

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?