Facebook'ta Erdoğan'a hakaret iddiasına 4 yıl hapis istemi

Zonguldak'ta, 22 yaşındaki D.S. adlı genç hakkında,Facebook'ta dönemin Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Zonguldak'ta, 22 yaşındaki D.S. adlı genç hakkında, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı.



Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre: "30 yaşındaki Murat K., 18 Şubat 2014'te dönemin Başbakanı Erdoğan hakkında Facebook'ta hakaret içerikli yorum yapan D.S. adlı kız ile tartıştı. Facebook üzerindeki tartışmada D.S. ve onun arkadaşı B.D. , Murat K.'ya da hakarette bulundu." Murat K.'nın şikayeti üzerine D.S. hakkında 'Başbakana hakaret' ve 'kişiye hakaret' suçlarından 4 yıl, B.D. hakkında da 'kişiye hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şüpheli iki kız, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. (DHA)


Beşiktaş'ta gündem yine Şenol Güneş Ev, araba veya arsa alacak burçlar açıklandı Fenerbahçe bu kez de Konyaspor'a takıldı Mayıs ayının en şanslı burçları belli oldu Dizel otomobili olanlara sanayi ustasından uyarı Okan Buruk imza için Mertens'i ikna etti