Facebook davalık oldu!

Belçika Kişisel Gizlilik Komisyonu, internette insanları izlemekle suçladığı sosyal paylaşım sitesi Facebook'a dava açtı.

Komisyon dava başvurusunda Facebook'un kendi üyelerinin yanı sıra üyesi olmayanların da internette gezinme alışkanlıklarını takibe aldığını öne sürdü.



Kişisel Gizlilik Komisyonu Mayıs'ta da Facebook'un mahremiyet haklarını ihlal ettiğini savunmuştu.



Komisyon, Facebook'un beğenme ve paylaşma butonlarını başka sitelerde de kullanıcılara sormadan kullandığını belirtiyor.



Facebook yetkilileri, komisyonun bu hafta yapacakları görüşmeye rağmen "böyle bir teatral eylemde" bulunması nedeniyle şaşkınlığa uğradıklarını söyledi.



'Yanıt alamadık'



Komisyondan yapılan açıklamada, geçen ay kaygılarını dile getirmelerine karşın Facebook'un "tatmin edici yanıtlar" verememesi nedeniyle bu yola başvurulduğu belirtildi.



Gizlilik Komisyonu'nun Facebook'un Avrupa gizlilik yasalarını "ihlali" konusunda Almanya, Hollanda, Fransız ve İspanya’daki benzer kurumlarla birlikte çalıştığı belirtildi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Esra Ezmeci'den erkeklere 10 seks önerisi Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın! Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Ünlü oyuncu eşcinsel olduğunu açıkladı!