Eurovision biraz politik bir yarışmadır ama...

Harbiye Açıkhava sahnesinin önceki akşamki konuğu müzik dünyamızın efsane topluluğu MFÖ oldu. Konser sırasında Mazhar Alanson; 1985 yılında İsveç’te Türkiye'yi  temsil ettikleri "Diday Diday" şarkısını seslendirmeden önce; "Eurovision biraz politik bir yarışmadır ama hala bilinen bir parçamızdır" diyerek yine de yarışmanın önemine işaret eden bir gönderme yaptı.

GİZEM ERTÜRK / MEDYATAVA

Harbiye Açıkhava sahnesinin önceki akşamki konuğu müzik dünyamızın efsane topluğluğu MFÖ oldu. Eski ve yeni şarkılarından oluşan yaklaşık 30 parça seslendiren topluluk, iki saati aşkın yüksek tempolu sahne perfomansları ile dinleyicilerini bir kez daha kendilerine hayran bıraktı. Uzun süre sonra sahnede “Leylayım” ve “Buselik Makamına” gibi özel şarkılarını da seslendiren Mazhar Fuat Özkan; yıllara meydan okuduklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Eurovision biraz politik bir yarışmadır ama…

Konser sırasında Mazhar Alanson; 1985 yılında İsveç’te Türkiye'yi  temsil ettikleri "Diday Diday" şarkısını seslendirmeden önce; "Eurovision biraz politik bir yarışmadır ama hala bilinen bir parçamızdır" diyerek yine de yarışamının önemine işaret eden bir gönderme yaptı.

3 ses söyleyen kimse yok gençler ritme yöneldi…

Yıllar önce bir plak şirketinin kendilerine "Siz aynı tondan bile söylemiyorsunuz" dediğini hatırlatan Alanson hala da söyleyemiyoruz diyerek günümüzde de üç ses söyleyen bir topluluk olmadığından, gençlerin sadece ritme odaklanmasından dert yandı.

Bu yaşta hala sahnede olacaksın deseler...

Konser arasında MedyaTava muhabiri Gizem Ertürk ile sohbet eden usta sanatçı Fuat Güner; "Grubu ilk kurduğumuzda bu yaşta hala sahnede olacaksınız deseler, inanmazdım. 50 yılı geriden bırakmışız." dedi.

Önümüzdeki yıl MFÖ'den büyük sürprizler var...

Fuat Güner, "Pandemiden dolayı yapamadık ama seneye MFÖ’den büyük sürprizler duyacaksınız", diye ekledi.

Zaman garip bir şey, yaşadık bitti…

Konserin sonuna gelindiğinde "Bis için bizi uğraştırmayın" diyerek seyirciye takılan Mazhar Alanson; "Bir şarkı siz söyleyin bir şarkı biz söyeyelim bu işi temiz temiz bitirelim. Anı yaşadık bitti, bakın bu konser bile geride kaldı. Anı oldu. Zaman acayip bir şey" diyerek duygusal final yaptı.

MFÖ Türkiye'nin The Rolling Stones'u mu Pink Floyd'u mu?

Konserden sonra yabancı bir hayranları Özkan Uğur’un yanına gelerek "Sizin Türkiye’nin The Rolling Stones’u olduğunuzu duydum" demesi üzerine başka bir Türk hayranları "Hayır onlar Türkiye’nin Pink Floyd’dur diye yanıtladı.Kuliste eğlenceli anlar yaşandı. 

Sivil toplum derneklerine önemli destek...

Infinit organizsyon ile 4 gün boyunca Serdar Ortaç, Yüksek Sadakat, Nil Karaibrahimgil ve MFÖ’nün sahne aldığı 8000 kişinin ağırlandığı konserler serisinde SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği (SMADER), Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Gülmek İyileştirir Derneği’ne destek oldu.

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası Sigara fiyatlarına 10 TL zam: Tarih verildi Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu Son Dakika... İstanbul'da çok büyük yangın!