Ertuğrul Özkök Dan Brown'a sordu: 'Tanrı var mı, yok mu?'

Dan Brown, ÖZkök'ün sorularını yanıtladı.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, yeni kitabı Başlangıç'ı konuşmak için Dan Brown'la Frankfurt'ta buluştu. Brown, "Bizden daha büyük bir varlığın bulunmadığını söyleyemem.", dedi.



Ertuğrul ÖZKÖK / HÜRRİYET



Son anımda yanıma gelecek bir rahibin olacağını sanmıyorum



BAY DAN BROWN SİZE GÖRE TANRI VAR MI YOK MU



- Kitapta iki kahraman var. Biri Edmond, “Tanrı yoktur. Dinler ölecektir” diyor, öteki Langdon “Belki vardır, dinler de ölmeyecek” diyor. Siz hangisinden yanasınız?



“Ben Langdon’dan yanayım. Çünkü o daha açık fikirli, tartışmaya, konuşmaya daha yatkın. Edmond Kirsch ise ateist. İnsanın yaratılışı ile ilgili her türlü cevabın bulunduğuna inanıyor. Bense bütün sorularımıza verdiğimiz cevaplar bulunduğuna inanmıyorum.”



- Öyleyse bir de size sorayım. Tanrı var mı?



“Tanrı vardır diyemem. Ama yoktur da diyemem. Benim ‘Tanrı yoktur’ dediğimi yazdılar. Ben böyle bir şey söylemedim. Söyleyeceğim şu: Tanrı’nın var olduğunu destekleyen bilimsel kanıtlar yok. Ama duygusal olarak şunu söyleyebilirim. Bizden daha büyük bir varlığın bulunmadığını söyleyemem.”



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN


Dev derbide gülen taraf Fenerbahçe Dolar kuru 25 TL'ye düşecek ünlü ekonomist duyurdu Dries Mertens kariyerine Amerika'da devam edecek Çocuğu kanlar içindeyken TikTok yayını açtı Adıyaman'da polis memuru dehşet saçtı tv100 yayınında gergin anlar! Ayağa fırladı