Erkekler hamilelik testiniz pozitif çıktıysa dikkat! Bu sadece şaşırtıcı değil tehlikeli de. Testis kanseri olabilirsiniz!

Bir erkek neden hamilelik testi yapar diyebilirsiniz. Fakat bu haberi okuduktan sonra erkeklerin de hamilelik testi yapması gerektiğini düşüneceksiniz. Çünkü bu testin pozitif çıkması büyük bir hastalığın da habercisi...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Bir erkekte gebelik testi pozitif çıkarsa ne olur? Beklenmedik ve şaşırtıcı bu sonuç, aslında göz ardı edilemeyecek derecede ciddi sağlık sorunlarının bir işareti olabilir.

Sonucu kesinlikle negatif beklerken şaşırtıcı bir şekilde pozitif çıktı. İlk düşünceniz muhtemelen testin bozuk olduğu yönünde. Ancak bu sonucun ciddi ve şakaya gelmez bir sağlık durumunun işareti olabileceğini bilmek önemlidir.

Gebelik testleri, idrarda ya da kanda bulunan Human Chorionic Gonadotropin (HCG) adlı hormonu tespit eder.

Bu hormon genellikle gebelik sırasında yükselir çünkü plasenta tarafından üretilir.

HCG hormonu, alfa ve beta olmak üzere iki türe sahiptir ve gebelik testleri beta HCG’yi baz alır.

Bu hormon, progesteron üretimini tetikler, bu da fetusu korur ve düşüğü önler.

Ancak bir erkek pozitif bir gebelik testi sonucu alırsa bu durum, testis tümörü veya beyindeki pineal bez tümörleri gibi ciddi sağlık sorunlarının bir belirtisi olabilir.

Erkeklerde beta HCG seviyesinin yüksek olması, bu tip kanserlerin bir göstergesi olabileceğinden bu sonuç alındığında hemen bir doktora başvurulmalıdır.

Testis kanserinin belirtileri arasında testiste ağrısız büyüme ve şişlik, düzensiz yüzeyli sert bir kitle oluşumu veya bazen ağrı bulunmaktadır.

Erkekler, bu tür semptomları deneyimlediklerinde derhal tıbbi yardım almalıdır.

Dries Mertens kariyerine Amerika'da devam edecek Dolar kuru 25 TL'ye düşecek ünlü ekonomist duyurdu Simon Kjaer, Fenerbahçe'ye geri dönme kararı aldı Bu bitki tansiyonu 12/8'e sabitliyor! Çocuğu kanlar içindeyken TikTok yayını açtı Haritayı gösterdi İstanbul'da yaşayanları uyardı