Erdoğan ve Esad görüşmesi olmayacak mı? Lübnan medyasında dikkat çeken haber

Türkiye ve Suriye arasında normalleşme kararı alındı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye devlet başkanı Beşar Esad'ın bir araya gelmesi planlanıyor. Görüşeme seçim öncesi olur mu tartışması sürerken Lübnan medyasında dikkat çeken bir haber yer aldı.

Kaynak: Medyatava Özel

Suriyeli kaynaklara göre Rusya ve Türkiye’yle yapılacak ortak görüşmenin tarihi belirlenmediği gibi Şam yönetimi onay da vermedi.

Lübnan medyasında 12 Ocak tarihinde çıkan habere göre Rusya, Türkiye ve Suriye arasında yapılması planlanan buluşma için tarih belirlenmedi. Henüz Şam yönetiminden görüşme için onay da çıkmadı.

“Al-Mayadeen” gazetesinin haberinde Şam yönetiminin “başta Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinden çekilmesi olmak üzere hedeflerinin kesinleştirilmeden görüşmeye onay vermeyeceği” bildirildi.

“Erdoğan hükümetinin Suriye yönetimiyle masaya oturma arzusu seçim hedefleriyle ilgili” diyen Suriyeli yetkili “Suriye yönetimi ona bu kartı vermek istemiyor” diye ekledi.

Aynı gün, Dışİşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada son görüşmelerde önümüzdeki hafta gibi bazı muhtemel tarihlerin kendisiyle paylaşıldığını ancak hiçbirinin Türkiye’ye uygun olmadığını belirtti.

Suriye gazetesi “Al-Watan”  haberine göre henüz bir tarih konuşulmuş değil. Geçtiğimiz ay, Beşar Esad ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılması istenen görüşmeyi Suriye tarafı reddetmiş, AK Partili Orhan Miroğlu görüşmenin ancak Türkiye’deki seçimden sonra yapılabileceğini söylemişti. 

Kaynak: The Cradle

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın!