Ekmeğe yüzde 30'un üzerinde zam yapıldı. Ata ekmeği 8 lira olurken, kepek Ekmek ise 6,50 liraya yükseldi

Fırıncılar uzun süredir artan maliyetlerden dertli. Ekmek üreticileri zam taleplerini her gün dile getirirken Ankara'da bu talepler karşılık buldu. Ankara'da Ankara Fırıncılar Odası, ekmeğe zam yapıldığını duyurdu. Ekmeğe yapılan zam 5 Temmuz Salı gününden itibaren geçerli olacak.

Ankara’da fırıncılar artan maliyetler nedeniyle ekmeğe zam kararı aldı. 200 gram ekmeğin fiyatı 3 liradan 4 liraya çıktı. Ata ekmeği 8 lira olurken, kepek Ekmek ise 6,50 liraya yükseldi.

Ekmeğe yapılan zamların 5 Temmuz Salı gününden geçerli olacağı öğrenildi.

Ankara Fırıncılar Odası’nın yayımladığı yeni liste şu şekilde:

DİĞER İLLERDE DE ZAM GELDİ

Kocaeli Fırıncılar Odası, Haziran ayında yapılan çalışma ile ekmeğe ve simide zam yapıldığını açıklayarak, 1 Temmuz itibariyle ekmeğin fiyatının 4 liradan simidin fiyatının da 5 liradan satılacağını duyurmuştu. İzmit'te yeni fiyattan alışveriş yapan vatandaşlar ve satış yapan esnaflar yeni fiyata isyan ederek, zamların son bulmamasından dert yandı.

“SİMİDİ ARTIK SADECE ÇOCUKLAR YİYEBİLECEK”

Simit zammını duymadığını söyleyen vatandaş Çiğdem Özdemir, “Simit yine zamlanmış, ben daha yeni öğrendim. Ben de simit seviyorum çocuklarım da çok seviyor. Ekmekten de pahalı, 4 lira sanıyordum 5 lira olmuş. Eskiden çok fazla simit alırdım, şimdi sürekli alamam, simidi artık sadece çocuklar yiyebilecek. Biz yetişkinler atık simitte yiyemeyiz çocuğa da yok almıyorum denmez zaten çocuk istiyor diye mecbur alacağım, sürekli zam geliyor her şeye artık ne diyeyim şaşırdım” dedi.

“BİR EKMEĞİN FIRINCIYA MALİYETİ 3 LİRA 20 KURUŞ”

4 liraya yükselen ekmeğin maliyetinin 3 lira 20 kuruş olduğunu ve ekmek başına kâr oranının ancak 80 kuruş olduğunu ifade eden Yıldırım Ekmek Fırını işletmecisi esnaf İbrahim Yıldırım ise, “Bu zamlar fırıncıların sadece gününü kurtarıyor. Ekmeğe zam yapılması demek esnafın çok büyük bir rahata kavuştuğu anlamına gelmiyor. Fırıncıların elektrik, un, yağ, kira, personel giderleri var. Zamlar sadece günü kurtarıyor şuanda.” ifadelerini kullandı.

“BİR ÇUVAL UN 540 LİRA, HER HAFTA ZAM GELİYOR”

Una her hafta zam geldiği için ekmek fiyatının 2 ay sonrasında 5 liraya bile yükseleceğini söyleyen Yıldırım, devletin esnafa yardımcı olması gerektiğini vurgulayarak, “Sadece 1 tane ekmeğin maliyeti 3 lira 20 kuruş. Fırıncının ekmek başına kârı 80 kuruş, artık siz düşünün halimizi. Una her hafta zam geliyor, bir çuval un 540 lira. Maalesef fırıncıların durumu iç açıcı değil vatandaşta haklı fırıncılar da. Çözüm için devlet bize elektrik, doğalgaz ve un konusunda yardımcı olmalı yoksa bu gidişle 2 ay sonra ekmek 5 lira da olur” sitemde bulundu.

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?