Economist'ten erken seçim tahmini

İngiliz Economist dergisinin bu haftaki sayısında Türkiye gündemini yorumlandı.

İngiliz Economist dergisi bu haftaki sayısında Türkiye'de yaşanan son gelişmeleri ve artan çatışmaları "Türkiye'nin kavgacı siyaseti: İki cephede savaş" başlıklı makalesinde değerlendiriyor.



"İki cephe" olarak vurgulanan durum, 'geçici hükümetin hem yurt içindeki ve hem de dışarıdaki Kürtlere düzenlediği saldırılar'.



Yazı Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Haziran ayındaki genel seçimde oy alarak, AKP'nin mecliste çoğunluğu kazanmasını engellediğini hatırlatarak başlıyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile HDP arasındaki "dokunulmazlık" tartışmasına değiniyor.



Erdoğan'ın 'terör bağlantısı olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması' çağrısının ardından, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için dilekçe verdiğini belirten Economist, "HDP bu hamleyle saklayacak bir şeyi olmadığını göstermek istedi" yorumunu yapıyor. Ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Hiçbir zaman şiddet, terör ve ırkçılığı desteklemedik. Baskı ve tehditlere boyun eğmeyeceğiz" sözlerine yer veriliyor.



Dergi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kaldırılması talebini ise "Türkiye'nin Kürtlerini marjinalleştirerek siyasi üstünlük kazanma stratejisinin bir parçası" olarak yorumluyor. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın!