Dünyanın en yaşlı insanı uzun yaşamın sırrını açıkladı: Her gün içiyorum, çalışmıyorum

Guinness Dünya Rekorları'na göre dünyanın en yaşlı insanı unvanı Venezuelalı Juan Vicente Perez'e geçti. Dünyanın en yaşlı insanı unvanını eline geçiren Venezuelalı Juan Vicente Perez yakında yeni yaşına girmenin heyecanını yaşıyor.

112 yaşındaki Perez, 27 Mayıs'ta 113 yaşına basacak. 1909 yılında doğan Juan Vicente Perez hayatı boyunca hiç hastalanmadığını ve hiç tıbbi tedavi görmediğini de söyledi.

Eutiquio del Rosario Perez Mora ile Edelmira Mora çiftinin on çocuğundan dokuzuncusu olan Perez, sadece 5 ay okula gitmiş. Öğretmeni ölünce yerine de başka öğretmen gelmeyince eğitim hayatı kısa sürmüştü.

1948 yılında Carciuena'da şeriflik yapmış ve bölgedeki toprak paylaşımı ve aile sorunlarının çözümüne 10 yıl boyunca yardımcı olmuş.

1937 yılında Ediofina del Rosario Garcia ile evlenmiş. Eşini 1997 yılında kaybetmiş. 11 çocuğu olan Perez'in 41 torunu, 18 büyük torunu ve 12 de büyük büyük torunu bulunuyor. Juan Vicente Perez en yaşlı insan unvanını 18 Ocak 2022'de 112 yaşındayeyken ölen İspanyol Saturnino de la Fuente Garcia'dan devralmıştı.

DÜNYANIN EN YAŞLI İNSANI OLAN PEREZ UZUN YAŞAMININ SIRLARINI DA AÇIKLADI

Unvanı ele geçirmesinin ardından basının ilgi odağı olan Venezuelalı soruları üzerine uzun yaşamasının sırrını da açıkladı.

Perez madde madde sırrını verdi. Perez'e göre en azından kendisi için uzun yaşamın sırrı şöyle:

  • Çok çalışmam
  • Tatillerde dinlendim
  • Erken yatmam
  • Her gün bir bardak aguardente (en az yüzde 29 alkollü İber yarımadasına has bir içki) içmem.

Juan öldükten sonra çok çalışkan, eşine ve dinine sadık bir adam olarak anılmak istediğini de belirtti.

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu Sigara fiyatlarına 10 TL zam: Tarih verildi