Dünya gıda krizinin eşiğinde. Ukrayna lideri Zelenski'den dikkat çeken Türkiye açıklaması

Ukrayna'daki savaş sürerken dünyada gıda krizi de tetiklendi. Konuyla ilgili Ukrayna lideri Zelenski'den dikkat çeken bir Türkiye açıklaması geldi. Zelenski, Ukrayna limanlarından tahıl ihracatına garanti sağlamak için Türkiye ile görüştüklerini açıkladı.

24 Şubat 2022'den beri devam eden Rusya - Ukrayna savaşı dünyayı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 

Dünyanın en büyük 4. tahıl ihracatçısı olan Ukrayna yaşanan savaş nedeniyle tahıl ihraç edemezken bu durum dünya genelinde de gıda krizini de tetikliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski bu durumla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

ZELENSKI GARANTÖR ARIYOR

Hürriyet'te yer alan habere göre Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski Ukrayna'nın limanlarından tahıl ihracatına garanti sağlamak için Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) ile görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Gemiler için güvenlik garantilerine ihtiyaç duyduklarını belirten Ukrayna lideri konuyla ilgili olarak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile 'doğrudan' temas halinde olduklarının altını çizdi.

Kiev bir süredir Rusya'yı Ukrayna tahıllarını çalmak ve Ukrayna limanlarını ablukaya almakla suçluyor. Rusya ise bu iddiaları reddediyor. Zelenski, BM'nin 'moderatör olarak değil, lider bir rol oynadığını' belirtti.

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?