DOBERMANIN HIŞMINA UĞRAYAN GAZETECİ

Hürriyet Yazarı Togay Bayatlı, bakıcısının elinden kurtulan dobermandan kaçarken tökezleyerek omzunun üzerine düştü. Omzu kırılan Bayatlı´ya, 4.5 saat süren ameliyatla protez takıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri, Dünya Spor Yazarları Birliği Başkanı ve Hürriyet yazarı Togay Bayatlı, Kandilli'deki evinin önünde yürüyüş yaparken komşusu Nebahat Kutmangil'in Doberman cinsi köpeğinin saldırısına uğradı. Bakıcının dolaştırdığı köpekten kaçmaya çalışırken dengesini kaybedip düşen ve omuzu kırılan Bayatlı, Amerikan Hastanesi'nde 4.5 saat süren ameliyat geçirdi. Omuzuna protez takılan Bayatlı, 3 ay süreyle özel koruyucu askıyla dolaşacak.



Yıllardır hafta sonları yürüyüş yaptığını belirten Togay Bayatlı başından geçen olayı şöyle anlattı:



EZİLEBİLİRDİM



‘‘Geçtiğimiz günlerde eşofmanlarımı giyip yürüyüş yapmaya çıktım. Evimin önündeki yoldan giderken, karşıdan komşumuz Nebahat Kutmangil'in Doberman cinsi köpeğini bakıcısının dolaştırmaya çıkardığını gördüm. Tam yan yana geldiğimiz sırada tasmasının emniyet kemeri açık bırakılan köpek havlayarak üzerime saldırdı. Köpekten kaçarken bir yerimi ısırmasın diye arkama da bakıyordum. Bu sırada ayağım tökezleyerek düştüm. Allahtan yoldan araç geçmiyordu. Çünkü çok dar olan bu yoldan araçlar çok hızlı geçiyor. Bir aracın altında kalıp ölebilirdim.’’



Ameliyatla takılan protezin ölünceye kadar omuzunda kalacağını anlatan Bayatlı, koluna sürekli egzersiz yaptığını belirterek, şunları anlattı:



‘‘Bir dikkatsiz bakıcı yüzünden hayatım alt üst oldu. Seyahat edemediğim için birçok toplantı ve kongreye katılamıyorum. Komşumuz Nebahat Kutmangil'le hiç tanışmadım. Ama eşi rahmetli Bekir Kutmangil ile iyi dosttuk. Onlara konuyu hiç söylemedim. Çünkü hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak istemem. Yaklaşık 25 milyar lira tedavi masrafım oldu. Ben komşumuzdan maddi olarak bir şey istemiyorum ama bir ‘geçmiş olsun' bile demediler.’’



Nebahat Kutmangil’in evinde hizmetlerden sorumlu olduğunu belirten ve ismini açıklamayan bir kişi ise konuyu kendilerinin bildiğini, fakat Nebahat Hanım'a anlatmadıklarını belirterek, ‘‘Eğer söyleseydik arkadaşımız işinden olacaktı. Biz de onu geçici bir süre başka bir yere transfer ettik’’ dedi.



Bakıcı bilinçli olmalı



Kendisinin 7 yaşında Diablo isminde Rotweiller cinsi bir köpeği bulunduğunu, insanların köpek beslemesine karşı olmadığını belirten Bayatlı, ‘‘Köpek, bir insanın şapkasından ter kokusuna kadar bir çok şeyine alerji duyabilir. Ve bu onu saldırgan yapabilir. Bu nedenle köpeğinizi emanet ettiğiniz bakıcınız bu bilinçte olmalı’’ dedi.




HÜRRİYET

CHP'yi yasa boğan ölüm Otobüs kazası katliamı: 25 ölü İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Kibariye'den bomba ihanet itirafı: Her erkek yapar