Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin üzerinden 6 yıl geçti

Diarbakır baro Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015'te Diyarbakır'ın Sur ilçesinde "Bu kadim bölgede çatışma istemiyoruz" açıklamasının ardından düzenlenen bir suikast sonucu yaşamını yitirmesinin üzerinden 6 yıl geçti.

Elçi'nin ölümüne ilişkin açılan davada ise 6 yıldır net bir sonuç alınabilmiş değil. Açılan davada; PKK üyesi olduğu değerlendirilen firari bir kişi ile üç polis memuru yargılanıyor. Elçi’yi vuran mermi çekirdeği ise hala bulunabilmiş değil. Elçi'nin ölümünün ardından 5 yıl sonra hazırlanan iddianamede, sanık polisler M.S., F.T. ile S.T.'nin 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi, firari Uğur Yakışır'ın "2 polisi şehit etmek", ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmaktan 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi, "Elçi'yi olası kastla öldürmek"ten 20 yıl hapsi, "polis memuru S.T.'yi öldürmeye teşebbüs'ten 20 yıl hapsi, "izinsiz silah bulundurmaktan" 5 yıl hapsi olmak üzere toplam 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 45 yıl hapsi isteniyor.

 Elçi'nin öldürüldüğü ana ilişkin 13 saniye ile PTT güvenlik kamerasındaki 17 dakikalık kesinti ise soruşturmanın etkin ilerlemesi önündeki engellerden biri olarak görülüyor. Davanın Temmuz ayında görülen 3'üncü duruşmasında mahkeme heyeti, TÜBİTAK'a müzekkere yazılarak silinen kamera kayıtları üzerinde inceleme yapılmasına karar verse de bir sonraki duruşma 12 Ocak'ta görülecek.

Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Esra Ezmeci'den erkeklere 10 seks önerisi Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın! Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Ünlü oyuncu eşcinsel olduğunu açıkladı!