Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO karargahında

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Finlandiya, İsveç ve Avrupa Birliği’nin (AB) de katılımıyla NATO Dışişleri Bakanlarının olağanüstü toplantısı için NATO karargahına gitti.

Rusya-Ukrayna çatışması, NATO'da gündemin ilk sırasında yer alıyor.

Ukrayna'daki saldırılar nedeniyle NATO Dışişleri Bakanları bugün Brüksel'de bir araya gelecek.

BRÜKSEL'DE KRİTİK TOPLANTI
İttifak karargahı, Karadeniz'in kuzeyindeki sıcak gelişmelere ilişkin olağanüstü toplantıya ev sahipliği yapacak.

Toplantıda Türkiye'yi temsil eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Karargahı'na ulaştı.

Çavuşoğlu, İngiltere ve Romanya Dışişleri Bakanlarıyla görüştü


Belçika’nın başkenti Brüksel’de Finlandiya, İsveç ve Avrupa Birliği’nin (AB) de katılımıyla NATO Dışişleri Bakanlarının olağanüstü toplantısı için NATO karargahına gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı öncesi İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ve Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu ile görüştü.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Ukrayna'da çatışmanın tarafı olmayacaklarını, asker göndermeyeceklerini ve Ukrayna hava sahasında uçaklarını uçurmayacaklarını söylemişti.

"NATO ÇATIŞMANIN PARÇASI OLMAYACAK"
Ukrayna’nın NATO’dan istediği uçakların gönderilip gönderilmediği ve NATO üslerinin Ukrayna’ya açılıp açılmayacağına ilişkin Stoltenberg, şu ifadeleri kullanmıştı:

“NATO müttefikleri çeşitli askeri destekler veriyor. Bunlar arasında anti tank silahları, hava savunma sistemleri ve diğer askeri ekipmanların yanı sıra insani yardımlar ve mali destek bulunuyor. Ancak NATO çatışmanın parçası olmayacak. NATO, Ukrayna’ya asker göndermeyecek veya Ukrayna hava sahasında uçak uçurmayacak.”

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?