Deniz, Yusuf ve Hüseyin için Dolmabahçe'de!

78’liler Girişimi Dolmabahçe’deki anmada Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamıyla toplumun adalet duygusunun yaralandığını ifade etti.

78’liler Girişimi öncülüğünde Dolmabahçe’de bir araya gelen örgütler idam edilişlerinin 42. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı andı.



“Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği” pankartı açan 30 kişilik grup Gezmiş, Yusuf ve Aslan’ın fotoğraflarını taşıdı. “Yaşasın halkların kardeşliği” ve “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları attı.



78’liler Girişimi’nden Celalettin Can, imzacı örgütler adına açıklama yaptı. Anma, bir dakikalık saygı duruşuyla sona erdi.



"ÖLDÜRDÜKTEN SONRA KUTSARLAR"



Celalettin Can, “Egemen sınıflar, devrimcilere en akla gelmedik baskı ve işkenceyi, hatta ölümü reva görürler. Öldürdükten sonra zararsız evliyalar haline getirerek kutsarlar onları” diye konuştu.



“Böyle olduğu için 68 kuşağı yalnız içtenlikli, dürüst gençliğin ilgi alanına girmekle kalmıyor. Tekelleşen medyanın magazin sayfaları, büyük holdinglerin eline geçmiş olan TV'lerin ekranları da 68 kuşağının ‘menkıbelerine’ açılıyor.”



"ADALET DUYGUSUNU YARALADI"



Celalettin Can, Gezmiş, Aslan ve İnan'ın idamlarının "Toplumun bir zamanlar var olan adalet duygusunu, gençliğini, dinamizmini, haksızlığa karşı başkaldırı ruhunu, bir şeylerin değişebileceğine dair inancını ve sahiciliğini yaraladığını" söyledi.



“BU ‘YARA’ 42 YILDIR İYİLEŞMEYİ BEKLİYOR"



“Toplum ve halk olarak kanlı geçmişimizle yüzleşene/hesaplaşana, Deniz Gezmiş’in, Hüseyin İnan'ın, Yusuf Aslan'ın, 6 Mayıs 1972 şafağında tamda ipin altında haykırdıkları Türkiye'nin dört bir tarafında duyulan şu son sözlerini geleceğe taşıyana kadar da iyileşmeyecek; ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’, ‘Yaşasın işçiler, köylüler’, ‘Kahrolsun emperyalizm!’, ‘Yaşasın Marksizm-Leninizm’, ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği’”



İmzacı gruplar 78’liler Girişimi, Emekçi Hareket Partisi, Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) İstanbul 3 Nolu Şube, İşçi Kardeşliği Partisi,Karşı Sanat Çalışmaları, Kürecikliler Dayanışma ve Kültür Derneği,Türkiye Komünist Partisi 1920, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği,Yaşam Ağacı Derneği, Yeşil ve Sol, Barış ve Demokrasi Partisi'nden(BDP) iken İnsan Hakları Derneği de anmayı destekledi.



Öğlen saatlerinde 68’liler Birliği Vakfı, Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş ve Fatih Kadın Kolları Başkanlıkları, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası(Eğitim İş), Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Liseliler Birliği’nin de aralarında olduğu grup da Dolmabahçe’de anma yaparak denize kırmızı karanfiller bıraktı. (bianet)


CHP'yi yasa boğan ölüm Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti Otobüs kazası katliamı: 25 ölü İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun