Cumhuriyet yazarından haber kanallarına öneri!

Murat Birsel haber kanallarına ne tavsiye etti?

Cumhuriyet yazarı Murat Birsel, bugünkü köşesinde haber kanallarına bir çağrıda bulundu.



Siyasetten keyif alamama sebebini haber kanallarına bağlayan Birsel, kanallara ölçüm sistemlerini devreye sokmaları, siyasetle ilgili nabız ölçmeleri çağrısında bulundu.



Birsel köşesinde TV8'in 'yan ekran' uygulamasını örnek gösterdi.



İşte, Birsel'in bugünkü köşe yazısı:



Siyasetten keyif almıyorsak kabahat habercilerde



Basın olarak liderlere yol göstermekte üstümüze yok. Ama üzerimize düşeni yapıyor muyuz? Haber kanalları istese bayram ertesine ölçüm sistemlerini devreye sokar. Hiçbir şeyi ölçmeyip, “ölçü kaçtı ama” diye şikâyet edeceğimize ölçelim. Nasıl partiler seçime hazırlanıyorsa, haber kanalları da nabız ölçmeye hazırlansın.



Çuvaldızı kendine iğneyi başkasına batır demişler. Siyasetin gazı kaçmış kola tadında olduğunu milletçe biliyoruz. Seçim havasında hiç değiliz, ülke “ağız tadıyla bir bayram yaşasak bari” frekansından yayın yapıyor. Oysa bayram bittiğinde seçim atmosferi başlayacak, ne değişecek? Hiçbir şey.



Yine A partisi lideri şu kanalda konuştu reytingi oldu yüzde 3, B partisi lideri bu kanalda konuştu reytingi oldu yüzde 3.3 diye ölçümleri haber yapacağız. Öte yandan hepimiz biliyoruz ki bu tür hesaplarda elmalarla armutları topluyoruz. A partisi yayındayken karşısında “Survivor” varsa ağzıyla kuş tutsa reyting kapamaz, B partisi yayındayken karşısında “Süne zararlısıyla mücadele” programı varsa ne dese izlenir.



Adaylar arasında kimi tercih ettik, kimin hangi söyleminde neleri beğendik neleri beğenmedik bunların hepsini ölçmek mümkün; dünya ölçüyor...



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın!