Çolak'tan Terim’e veryansın

Şimdi Söz Sizde programına katılan Çolak: Fatih Hoca’ya Milan’dayken mektup yazdım cevap bile vermedi

Skytürk 360’ta Hilmi Hacaloğlu'nun sorularını yanıtlayan Çolak, Türkiye’nin futbol efsanesi olduğunu söylediği Fatih Terim’e de iki olaydan ötürü kırgın olduğunu söyledi.



Galatasaray ve Fenerbahçe’nin  eski golcüsü, “Milan’dayken Fatih Hoca’ya mektup yazdım. Ayhan Bermek de şahidimdir. Ben yazdım, o hocaya götürdü. Dedim ki “sen benim idolümsün, senin yanında iki ay çalışayım” dedim. Ben senin yanında çalışmak istiyorum, öğret diyorum. Ama kabul etmedi. Bu büyükler bu sandalyelerde hep kalacak mı?” dedi.



Çolak: Fatih Terim bana fırça attı



2007 yılında A2 milli takımını çalıştırırken de Terim’le sorunlar yaşadığını söyleyen Çolak, o dönem Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın’ın desteğiyle bu göreve atandığı için Terim’le yıldızının barışmadığını belirtti.



“6 sene önceydi. O zaman Ankaragücü Başkanı olan Cemal Aydın’dan rica ettim. Zoraki A2 milli takımında görev aldım. Evet, Tanju Çolak Avrupa gol kralı ama iş böyle yürüyor. Fatih Terim de beni karşısına aldı, fırça çekti. Niye Cemal Aydın’ı kullandın diyor. Nerede mi yıkıldım? Üç ay sabah 9 akşam 5 federasyonda oturdum. 9 milyar maaş aldım. Parasında değilim ama Benden önceki A2 milli takımı çalıştıran adam 40 milyar alıyordu. Yurtdışında maç izlemek için dilekçe yazıyorum, Fatih Hoca yanıt vermiyor. Sonra bir gün Antalya’ya seminer var. Ben de cebimden bileti aldım. Havalimanında Fatih Terim, Oğuz Çetin, Metin Tekin, Haluk Ulusoy, yüzüme bile bakmıyorlar. Döndüm geldim istifamı bastım.”



"Moğultay yüzünden 25 gün Üsküp’te cezaevinde esir hayatı çektim’



Kaçak Mercedes davası yüzünden 24 ay hapis yatan Tanju Çolak, o dönem yurtdışına çıkarken dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i bilgi verdiğini ancak Adalet Bakanı Mehmet Moğultay yüzünden Üsküp’te yakalandığını söyledi.



“Dünya Karması’na Üsküp’ten Leningrad’a gideceğim benim için kırmızı bülten çıkarıyorum Sayın Moğultay. Leningrad’a gideceğim.  Saat sabahın beşinde kapı çalıyor, karşımda iki tane izbandut gibi adam, İnterpol’dan.  Mahkeme başkanı, “senin yaptığın suç değil, konsolosu ara seni çıkarayım” diyor. İki gün önce görüştüğüm adam telefonuma çıkmıyor. Üsküp’te cezaevinde 25 gün orada esir hayatı çektim. Çok mu zordu. Biz böyle bir ülkedeydik”.



Çolak, Türkiye’de de son dönemde sıkça görülen sabah operasyonlarını da eleştirdi. Eski futbolcu, “Bu adamlar istese kaçar, kimi eski emniyet müdürü kimi genelkurmay başkanı. Bunları sabahın beşinde almak operasyon yapmak, buna gerek yok. Kaçacak neresi var? Telefon da dinliyorsun bilgisyara da giriyorsun. Sabahın o saatinde operasyona ne gerek var” dedi.



Siyaseten kendisini en çok AK Parti ve CHP’ye yakın gördüğünü söyleyen Çolak, ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki yaklaşımları nedeniyle CHP’den uzaklaştığını belirtti.




Esra Ezmeci'den erkeklere 10 seks önerisi CHP'yi yasa boğan ölüm Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Ünlü oyuncu eşcinsel olduğunu açıkladı!