Çocuklar için hazırlanan haber sitesi yayında

İnternet medyasında çocuklara özel ilk kez bir haber sitesi kuruldu.

Çocuklar için hazırlanan haber sitesi "www.yumurtaliekmek.com" yayın hayatına başladı. 



Konuyla ilişkin yapılan açıklamaya göre, internet sektöründe dünyadaki ilk uygulama olduğu belirtilen internet sitesi, 6-14 yaş arasındaki çocuklar için özel dizayn edildi.  



Güncel haberlerin çocukların algısına uygun şekilde derlenerek sunulduğu haber sitesinde, internet ortamındaki bilgi kirliliği, editörler ve danışman eğitmenlerle kontrol altına alınarak haberler yeni bir anlatımla yorumlanıyor.  



Çocukların haber alma ve güncel olayları takip etme özgürlüklerini onların hayal güçlerine ve algısına zarar vermeden doğru bilgilendirmeyle yapılması prensibine dayanarak hayata geçirilen internet sitesi, ilgiyle karşılandı.  



Açıklamada görüşlerine yer verilen internet sitesinin kurucusu Çiğdem Toraman, sektörde bir ilki gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirtti. 



Toraman, projenin kendileri için de bir sosyal sorumluluk olarak algılandığını aktararak, Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitim kurumlarıyla yeni eğitim döneminde işbirlikleri geliştirmeyi planladıklarını kaydetti. 



Çocukların öğrendikleri bilgileri pratik hayatta nasıl karşılarına çıkabileceğini, yaşanmış örneklerle ve onların anlayabileceği bir dille anlattıklarını aktaran Toraman, siteyle ilgili şu bilgileri verdi:   



"Çocukluğumuzun vazgeçilmez lezzeti yumurtalı ekmeğin tarifini biraz değiştirdik. Dünya, Türkiye, eğitim, müzik, spor, sanat, etkinlik, oyun ve sağlık haberlerini harmanladık, içine bir tutam fotoğraf, biraz video kattık, sizden gelen yorumları ve paylaşımları üzerine serpiştirdik. Tasarım, kitap, hayvanlar, doğa, teknoloji, bilim, gezi, tatil, sinema ve televizyon haberleriyle süsledik. Gazetecilik deneyimimizi, uzmanların bilgisiyle birleştirerek, her yaştaki çocuk okusun, anne babalar çocuklarının doğru bilgiye ulaşmasının huzurunu yaşasın, öğretmenler, öğrencilerine, karmaşa karşısında sadelik arayanlar birbirine tavsiye etsin diye mutfaktayız." 


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?