Cemil Bayık Independent'a konuştu: Eğer saldırırsa çözüm süreci biter

Independent gazetesi bugün sayfalarında Orta Doğu muhabiri Patrick Cockburn'ün Kandil Dağı'nda KCK Eş Başkanı Cemil Bayık'la yaptığı bir röportaja yer verdi.

Gazete röportajı, ana sayfasından manşet olarak, Bayık'ın bir çadırın önünde çekilmiş fotoğrafı ve "Kobani'yi koruyacağız" başlığıyla yayınladı. Röportajda ilk olarak Bayık'ın Kobani'yle ilgili söyledikleri aktarılıyor: "Kobani düşmeyecek. Doğu ve Güney cephelerinde ilerliyoruz." 



BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Bayık, "Kobani'deki Kürt savaşçıların belediye binasını geri almada başarılı olduğunu ve IŞİD'in elinde bulundurduğu bir camiyi havaya uçurmak zorunda bırakıldığını" söylüyor. Bayık'a göre ABD jetleri Kobani'yi bombalamaya devam ediyor ancak savaşçılar bombalamalar sırasında yamaçtaki evlere girip gözden kayboluyor ve daha sonra mevkilerini yeniden ele geçiriyor.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?