Bu uygulamalara dikkat: Para çalıyor. Bu mobil uygulamalar telefonunuzda varsa hemen silin! Uygulamalar Google Play Store'da yer alıyor

Android işletim sistemiyle çalışan telefonları hedef alan uygulamalar ortaya çıktı. Uygulamaların toplam indirmesi 3 milyonun üzerinde bulunurken, güvenlik uzmanları bu uygulamaların silinmesini önerdi. Uygulamaların hesaplardan para çaldığı belirtildi.

Google Play Store'da yer alan en az 8 uygulamada tespit edilen Autolycos adındaki kötü yazılım kullanıcıları maddi zarara uğratıyor.

NTV'den aktarılan bilgilere göre; yazılım uygulamayı indiren kişileri paralı hizmetlere üye etmeye başlıyor. İlk olarak 2021 yılında keşfedilen Autolycos'un Google tarafından incelenip zararlı bulunması yaklaşık altı ay sürdü.

3 MİLYONDAN FAZLA İNDİRİLDİ

Aradan geçen sürede 8 uygulama 3 milyondan fazla kez indirildi.

HEMEN SİLİNMESİ TAVSİYE EDİLİYOR

Güvenlik uzmanları hem telefonunuzu hem paranızı korumanız için aşağıdaki uygulamaların hemen silinmesini tavsiye ediyor.

İşte zararlı yazılım içeren kötü uygulamalar:

- Razer Keyboard & Theme — 10,000+ indirme

- Vlog Star Video Editor — 1,000,000+ indirme

- Funny Camera — 500,000+ indirme

- Coco Camera — 1,000+ indirme

- Creative 3D Launcher — 1,000,000+ indirme

- GIF Keyboard — 100,000+ indirme

- Freeglow Camera — 5,000+ indirme

- Wow Camera — 100,00+ indirme

Dünyanın en iyi kahvaltıları belli oldu! Yapay zeka derbinin skorunu tahmin etti En düşük emekli maaşında yeni kulis bilgisi Herkesin gözü önünde uçakta seks yaptılar! CHP'nin adını değiştirdi Cumhuriyet Ak Partisi… Yalı Çapkını'nın Serter'inin evi başına yıkıldı!