Bu ülkede 1 ayda 74 kişi yıldırım çarpmasından yaşamını yitirdi

Bangladeş'te nisan ayından bu yana 35'i çiftçi 74 kişinin yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

Kaynak: A.A

Dhaka Tribune gazetesinin haberine göre, Bangladeş'te yetkililer, nisan ayında 31 kişinin, mayısta ise şimdiye kadar toplam 43 kişinin, yıldırım çarpması sonucu öldüğünü duyurdu.

1 GÜNDE 11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Mayısta bir gün içerisinde yıldırım çarpması sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiği belirten yetkililer, Nisan ayından bu yana 35'i çiftçi toplam 74 kişinin öldüğünü bildirdi.

YETKİLİLERDEN UYARI

Yetkililer, vatandaşlara yıldırım çarpmasından korunmak için bilgilendirme ve uyarılar yaptı.

BANGLADEŞ HAKKINDA

Resmi ismi Bangladeş Halk Cumhuriyeti olan ülke, dünyadaki en yoğun nüfuslu yerlerden birisidir. Dünyadaki en fakir ülkelerden birisi sayılan ülkede, ekonomik faaliyetler neredeyse hiç gelişmemiştir. Bangladeş'in ekonomisi nasıldır, başkenti nerededir, nüfusu kaçtır, resmi dili hangisi veya hangileridir gibi tüm soruların yanıtlarınızı sizin için hazırladık.

Bangladeş bayrağının günümüz versiyonu, 17 Ocak 1972 tarihinde kabul edilerek göndere çekilmiştir. Bayrağın ana tümü yeşil ve kırmızı renklerden oluşur. Yeşil bayrağın zeminini kaplar. Kırmızı ise bayrağın orta kısmında daire şeklinde yer alır. Kırmızı yuvarlak renk, Bangladeş bağımsızlığında kanlarını döken insanları temsil eder. Yeşil renk bereketli topraklarını varlığı anlamına gelir.

BANGLADEŞ NEREDEDİR?

Bangladeş Halk Cumhuriyet, Asya'nın güney tarafında buluna ülkedir. Sınır komşuları Myanmar ve Hindistan ülkeleridir. Ülkede yaşayan halkın çok büyük kısmı Müslüman olduğundan, Hindistan ile zaman zaman problemler yaşanabiliyor.

BANGLADEŞ'İN BAŞKENTİ

Yedi bölgeye ayrılıp yönetilen Bangladeş ülkesinin başkenti, Dakka şehridir. Başkent Dakka ülkenin ayrıca en önemli şehirlerinin başında gelir. Khulna, Sylhet, Barisal, Tongi, Chittagong ülkenin diğer önemli şehirleri içerisinde yer alırlar.

BANGLADEŞ'İN NÜFUSU NE KADAR?

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden birisi olan Bangladeş'in 2024'teki worldometers.info verilerine göre nüfusu 172,954,319 kişidir. Tahmini verilere dayanan bu bilgilerde Bangladeş, dünya nüfus sıralamasında 8. sırada bulunur.

Naci Görür en çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı Fenerbahçe, Galatasaray'ı tek golle mağlup etti Çorlu tren kazası davasında gerekçeli karar Derbi öncesi futbolcular arasında kavga! Fenerbahçe'den üst üste göndermeli paylaşımlar Fenerbahçe'den soyunma odası paylaşımı