Bu geceden itibaren geçerli olacak: Benzin ve motorine ne kadar zam geldi?

Motorin ve benzine gelen zamlar bu geceden itibaren geçerli olacak. Geçtiğimiz haftalarda LPG ve benzine yapılan zamdan sonra, motorine de zam geldi. Gelen zamların tamamı pompaya yansıyacak. Dolar/TL kurunda yaşanan hızlı yükseliş ister istemez petrol fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. ÖTV’nin sıfırlanması, motorine gelen zammın direkt olarak pompaya yansımasına neden olacak. Peki, Motorin ve benzine ne kadar zam geldi?

Geçtiğimiz hafta LPG’ye zam gelmesinin ardından bu gece itibariyle benzin ve Motorine de zam geliyor. Motorinde ÖTV’nin sıfırlanması sonrasında gelen zamlar direkt olarak pompa fiyatlarına yansıyacak. Daha önce LPG’de de ÖTV sıfırlanmıştı. Gelen zamlarla beraber motorinin fiyatı ilk kez 8 TL’yi aştı. Peki, Motorine ve benzine ne kadar zam geldi? 

MOTORİN VE BENZİN NE KADAR OLDU?

Bu gece yarısından itibaren motorinin litresi 41 kuruş zamlanacak. Motorinde özel tüketim vergisi (ÖTV) sıfırlandığı için bu zammın tamamı pompaya yansıyacak.

Benzinde ise 40 kuruş zam yapılacak. Bu zammın 23 kuruşu ÖTV’den karşılanacak ve benzinde de ÖTV sıfırlanacak. 17 kuruş zam ise pompa fiyatına yansıyacak.

LPG’de daha önce ÖTV sıfırlanmıştı.

İLK KEZ 8’İ AŞTI

Böylece motorinin litre fiyatı bu geceden itibaren yaklaşık olarak İstanbul’da 7,53’ten 7,94’e, Ankara’da 7,61’den 8,02’ye, İzmir’de 7,62’den 8,03’e yükselecek. Fiyatlar yerler ve şirketler arasında farklılıklar gösteriyor.

Benzinin litre fiyatı da bu geceden itibaren yaklaşık olarak İstanbul’da 7,78’den 7,95’e, Ankara’da 7,84’ten 8,01’e, İzmir’de 7,85’ten 8,02’ye yükselecek.

Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne veda etti Tyler Dorsey, Fenerbahçe Beko kariyerini noktaladı Okan Buruk, Tete'nin ayrılmasına izin verdi Beşiktaş'ta, Ante Rebic sorunu giderek büyüyor Tokat beşik gibi sallanıyor: Yine şiddetli deprem İBB Meclisi onayladı; yeni metro hattı geliyor