BoykotKanalD etiketi nedir? Arka Sokaklar ve Kanal D neden boykot edildi?

Ülkemizde ve dünyada binlerce kullanıcıya sahip olan Twitter'da, Kanal D ve Arka Sokaklar dizisi için boykot çağrısı yapıldı. Dün yayınlanan bölümü sonrasında, Arka Sokaklar dizisine tepkiler sosyal medyada kısa sürede yankı uyandırdı. Bunun üzerine birçok kullanıcı, Kanal D ve Arka Sokaklar dizisinin neden boykot edildiğini de merak etti. Peki, sosyal medyada Arka Sokaklar ve Kanal D neden boykot edildi?

Kanal D’nin sevilen dizisi Arka Sokaklar, dün yayınlanan bölümünden sonra tepkilere neden oldu. Sosyal medyada kısa sürede hakkında binlerce paylaşım yapılan Kanal D ve Arka Sokaklar dizisi ile ilgili olarak boykot çağrısı yapıldı. Peki, Twitter’da açılan #BoykotKanalD etiketinin nedeni ne? Kanal D ve Arka Sokaklar neden boykot edildi?

"AŞISINI OLMAYANLARLA VİRÜS GİBİ MÜCADELE EDECEĞİZ"

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılama çalışmaları sürerken, Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden biri olan Arka Sokaklar'ın 596. bölümünde bu konuya dair sosyal mesaj verilmek istendi.

Arka Sokaklar dizisinde, Rıza Baba karakterinin basına yaptığı açıklamada "Milyarlarca insanın yaptığı gibi, herkes gidip aşısını olmalı, olmayanlarla da tıpkı virüs gibi mücadele edeceğiz." cümlelerine yer verdiği sahne, aşı karşıtlarını harekete geçirdi.

Kanalı boykot eden bazı izleyiciler dizi için "İç karışıklığa çağrı yapılmış, milleti ayrıştırmaya yönelik mesajlar verilmiş, alenen suç işlenmiştir" yorumlarında bulundu.

Binlerce vatandaş Twitter’da “#BoykotKanalD” etiketi ile kanalı ve bünyesinde yer alan diziyi eleştiri yağmuruna tuttu.

'Kanal D boykot' ve 'Arka Sokaklar' tabelaları, uzun süre Trend Topic (TT) listesinin üst sıralarında yer aldı.

Sosyal medyada yapılan bazı yorumlar;

Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne veda etti Tyler Dorsey, Fenerbahçe Beko kariyerini noktaladı Okan Buruk, Tete'nin ayrılmasına izin verdi Beşiktaş'ta, Ante Rebic sorunu giderek büyüyor İBB Meclisi onayladı; yeni metro hattı geliyor Tokat beşik gibi sallanıyor: Yine şiddetli deprem