BirGün'ün yeni yazarı, okurla buluştu

İktisatçı yazar, bugün ilk yazısıyla BirGün'de!

BirGün gazetesinin kadrosuna katılan 'Marksist iktisatçı' Korkut Boratav'ın bugün ilk yazısı yayınlandı.



Daha önce Cumhuriyet ve soL gazetelerinde köşe yazıları kaleme alan Boratav, cuma günleri BirGün okuruyla buluşacak.



İşte, Boratav'ın BirGün'deki ilk yazısı:



Thomas Piketty’nin KAPİTAL’i



Bir Fransız iktisatçı, Thomas Piketty, bu yıl İngilizce bir kitap yayımladı: 21. Yüzyılda KAPİTAL.. 



KORKUT BORATAV



Bir Fransız iktisatçı, Thomas Piketty, bu yıl İngilizce bir kitap yayımladı: 21. Yüzyılda KAPİTAL.. Kitap, Amerika’da iktisat çevrelerinde ve medyada çoğunlukla olumlu yankılara yol açtı. Genç, iyi İngilizce konuşan yazar, TV kanallarında boy gösterdi; röportajları yayımlandı. Kitap, hızla çok satanlar listesinin zirvesine çıktı.



21. Yüzyılda KAPİTAL bence (yazarı ile birlikte) ilginç bir “olay”dır.



Piketty Fransız’dır; ama akademik mesleğe Amerika’da başlar; henüz 22 yaşında iken, ABD’nin en prestijli üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology’nin İktisat Bölümü’ne kadrolu yardımcı doçent olarak atanır. Üç yıl içinde bu ayrıcalıklı konumu terk edip Paris’e döner. Kitabında, ABD’deki iktisat anlayışını beğenmediği için Fransa’ya yerleştiğini açıklıyor. Sonraki çalışmalarında Amerikalı iktisatçıları değil, Fransa’nın tarih, sosyoloji, antropoloji alanlarındaki (Braudel, Bourdieu, Godelier gibi) dev bilgelerini örnek aldığını belirtiyor.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?