Bir Medyatava bombası daha! Skyturk360'a hangi medya patronu talip oldu? Görüşmeleri hangi yöneticiler yürütüyor?

Medyatava, Show TV'den sonra Skyturk360'a talip olan medya patronunu da açıklıyor!

Skyturk 360 Demirören'in mi oluyor?



2004'te Star'a, 2007'de de Sabah ve ATV'ye el koyan Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu, geçtiğimiz cuma günü Çukurova'nın medya grubunda yönetimi devraldı. Artık Digitürk, Show TV, Skytürk ve Akşam gazetesi TMSF'nin elinde. Daha önce Star TV'yi Doğan Grubu'na, Sabah Grubu'nu da Çalık Grubu'na satan TMSF şimdi Çukurova'nın medya iştiraklerini satacak.



Peki potansiyel alıcılar kim ya da kimler?



Sabah yayınladığımız haberde Habertürk'ün ciddi bir şekilde Show TV ile ilgilendiğini dile getirmiştik.



Digitürk için de Türk Telekom'un devrede olduğu konuşuluyor.



Yekpare olarak değil de parça parça satılacağı artık neredeyse kesinleşen Çukurova Grubu'nda hızla elden çıkarılacak bir diğer şirket ise Skytürk olacak.



Aslında Skytük için Demirören Grubu'yla Çukurova Grubu'nun görüştüğü sır değildi. Daha TMSF el koymadan iki grup arasında görüşmeler başlamıştı. Üstelik o zamanki görüşmelerde Show TV de pazarlığa dahildi. Ancak taraflar fiyatta anlaşamadı. Show TV'nin devreden çıkmasından sonra Skytürk masada kaldı. Bu arada TMSF'nin Çukurova'nın medya şirketlerine el koyması süreci hızlandırdı. Ve Fon, Show TV'ye el koyduktan birkaç gün sonra Çukurova Medya CEO'su Serdar Çaloğlu, Milliyet gazetesinde patron Tayfun Demirören'le görüşmeye gitti.



Görüşmeler elbette TMSF'nin de bilgisi dahilinde yapılıyordu. Müzakereleri Demirören Grubu adına Tayfun Demirören ve Demirören Medya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Yılmazer, Çukurova Grubu adına ise Çukurova Medya CEO'su Serdar Çaloğlu ve Skytürk Genel Müdürü Tolga Alişoğlu yürütüyor.



Bize gelen bilgilere göre, Skytürk'ün yanında radyolar (Lig Radyo, Alem FM) ve dergi grubunun da  pazarlığa dahil olması nedeniyle taraflar arasında bir fiyat farkı oluştu. Şimdi grupların görüşmeyi yürüten yöneticileri, orta yol bulmaya çalışıyor.


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın!