Bilim Kurulu üyelerinden kritik uyarı: İstanbul patladı, patlayacak

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, sağlık uzmanlarının İstanbul'da gerekli önlemler alınmazsa sağlık sisteminin tıkanacağını ve "Eğer önlem alınmazsa patladı, patlayacak" dediğini aktardı.

Son dönemde hızla artan koronavirüs vakalarına değinen Muharrem Sarıkaya, Bilim Kurulu Üyesiyle yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Sarıkaya, Bilim Kurulu Üyesinin İstanbul için, "Eğer önlem alınmazsa patladı, patlayacak. Bu sağlık sistemini de tıkar ve içinden çıkılmaz bir hale getirir. Yeniden kısıtların başlamasını da zorunlu kılar." dediğini aktardı.

Muharrem SARIKAYA / HABERTÜRK

"İstanbul patladı, patlayacak…"

SON bir hafta içinde çoğunluğu Bilim Kurulu üyesi, enfeksiyon ve mikrobiyoloji, halk sağlığı ve yoğun bakım konularında uzman hekimlerle konuşuyorum.

Hepsinin de İstanbul’da yaşanan son durum ile ilgili söylediği cümle benzer:

“Eğer önlem alınmazsa patladı, patlayacak. Bu sağlık sistemini de tıkar ve içinden çıkılmaz bir hale getirir. Yeniden kısıtların başlamasını da zorunlu kılar…”

Nitekim önceki gün İstanbul’da yapılan Bilim Kurulu toplantısında da benzer uyarılar bilim insanları tarafından dile getirilmiş.

Yapılması gereken önlemlere ilişkin görüşler net şekilde ortaya konulmuş.

“Biran önce kademeli çalışma sistemine geçilmesi, toplu taşımada gerekli önlemlerin alınması gibi öneriler sıralanmış…”

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Meğer bu yüzden evlere geliyormuş