'Bi Küçük Eylül Meselesi' filminin yeni afişi ve fragmanı yayınlandı

14 Şubat'ta vizyona girecek filmden yeni görüntüler seyirciyle paylaşıldı.

Yapımcılığını Ay Yapım’ın üstlendiği başrollerinde ise Farah Zeynep Abdullah ve Engin Akyürek’in paylaştığı “Bi Küçük Eylül meselesi” filminden yeni görüntülerin yer aldığı fragman ve afiş yayınlandı.



14 Şubat'ta seyirci ile buluşacak film 1 yıla yakın süren çalışmalar sonucunda hayata geçti. Ön hazırlığı 2 ay süren filmin çekimlerinin 2 haftası İstanbul’da, 6 haftası da Bozcaada’da gerçekleştirildi.



'Bi Küçük Eylül Meselesi'nin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Kerem Deren ve başrol oyuncuları Farah Zeynep Abdullah ile Engin Akyürek set sürecini anlattı.



KEREM DEREN: “BİR BÜYÜK HAYAL GERÇEK OLDU!”



Kerem Deren, filmi daha yazmadan kafamda oynattığım hayale yakın bir film oldu. Bunu söyleyebilmenin ne kadar ender olduğunu bildiğimden bir büyük hayalin gerçek olduğunu söyleyebilirim.. Bu film, hayatı yaşadığımız sırada kaçırdığımız harika şeyleri hatırlatacak bize belki de.. Çünkü hayatlarımız yaşanmamış mucizelerle dolu ” dedi.



Deren, Engin Akyürek ve Farah Zeynep Abdullah’ın performanslarını şu şekilde dile getirdi: “Engin’in oyunculuğu da, meslekle ilişkisi de kaya gibi sağlam. Ciddiye aldığı bir hazırlık süreci boyunca karakterin derinliğine hiç ödün vermeden indi. Bulduğu şeye de sımsıkı sarıldı ve hiç bırakmadı. Engin’e benim kalbime çok yakın bir karakteri emanet ettim ve ortaya çıkardığı karakter işin merkezinde durdu” dedi.



Deren, Eylül karakterini canlandıran Farah Zeynep Abdullah içinde, 'Farah doğal yeteneği muazzam kuvvetli bir oyuncu. Kendi yeteneğiyle, çalışmalarımızdaki derinlik birleştiğinde ortaya benim Türkiye’de son zamanlarda gördüğüm en iyi oyunculuklardan biri çıktı. Hepimizi hayran bıraktı' yorumunda bulundu.



ENGİN AKYÜREK “ FARAH’LA SİNERJİMİZ TUTTU!”



Engin Akyürek, “Karakteri doğru anlayıp, yorumlamak için iyi bir ön çalışma dönemimiz oldu. Duyguların ön planda olduğu bir film olduğu için Farah’la benim sinerjimizin çok doğru olması gerekiyordu. Bu anlamda Farah’la birbirimize çok yardımcı olduk, çok güzel bir uyum yakaladık. Bozcaada’da gayet keyifli bir set süreci geçirdik.” dedi.



FARAH ZEYNEP ABDULLAH “EYLÜL’Ü ÇOK SEVDİM!”



Farah Zeynep Abdullah ise canlandırdığı Eylül karakterini “Senaryoyu okuduğum andan itibaren Eylül’ü çok sevdim. Kendi ayakları üzerinde durabilen, güçlü bir kadın olması, en önemlisi hayatın içinden, sahici bir kadın olması beni çok etkiledi.” sözleriyle anlattı.



Onur Tuna ve Ceren Moray’ın da rol aldığı “Bi Küçük Eylül Meselesi” İstanbul’un en popüler semtlerinden birinde yetişmiş Eylül (Farah Zeynep Abdullah) ile Bozcaada’nın huzurlu ve sakin ortamında kendi halinde yaşayan Tekin’in (Engin Akyürek) tesadüflerle başlayan sıra dışı birlikteliklerini konu alıyor.






Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın!