Beklenen belgesel yayınlandı, Putin ve Macron'un görüşmesi ortaya çıktı: Zelenski'ye yalancı dedi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Macron ile Putin'in görüşmesinin kaydı gündeme bomba gibi düştü. Savaşı engellemek için mekik diplomasisi yapan ancak başarıya ulaşamayan Macron ile Putin'in telefon görüşmesi bir belgeselde yayımlandı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı engellemek için mekik diplomasisi uygulayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya lideri Putin'in 20 Şubat'ta yaptığı gizli görüşmenin kayıtlarına Fransız haber ajansı AFP ulaşmıştı. 

Savaşı engellemek için uğraşan ancak başarısız olan Macron'un Putin ile yaptığı görüşmenin bir belgeselde kullanılacağı açıklanmıştı. Moskova güçlerinin Ukrayna'ya saldırmadan sadece 4 gün önce gerçekleşen görüşme France 2 kanalında yayınlanan 'Bir Başkan, Avrupa ve Savaş' isimli belgeselde yayımlandı. Belgeselde Macron ile Putin'in söz konusu görüşmesinin tam kaydı da yayınlanmış oldu.

PUTİN: YALANCI

Belgeselde yayımlanan kayıtlarda Rusya lideri Putin'in Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'yi yalancılıkla suçladığı duyuluyor.  Putin daha sonra Zelenski'nin Kremlin yanlısı Ukraynalı ayrılıkçılarla müzakere etmeyi açıkça reddetmesine vurgu yapıyor.

Macron'un tam bu anda bir süre sinirlerine hakim olamadığı ve sesini yükselterek 'Avukatınızın hukuku nereden öğrendiğini bilmiyorum' dediği duyuluyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron sözlerine şöyle devam ediyor:

ZELENSKI DARBE İLE İKTİDARA GELDİ

"Egemen bir ülkede yasa metinlerinin demokratik olarak seçilmiş yetkililer tarafından değil, ayrılıkçı gruplar tarafından önerildiğini size hangi avukat söyleyebildi bilmiyorum."

Bu sözler üzerine Putin ise Zelenski'nin demokratik yollardan seçilmediğini iddia etti ve 'Kanlı bir darbeyle iktidara geldiler' dedi.

France 2 kanalında yayınlanan belgesel sonrası Moskova ile Paris hattında gerilim de yükselmiş oldu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavror, söz konusu belgeselin 'diplomatik görgü kurallarının ihlali' olduğunu ifade etti.

CHP'yi yasa boğan ölüm Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Ünlü oyuncu eşcinsel olduğunu açıkladı! İki erkekle aynı anda öpüşmesi gündem olmuştu