Behçet Aysan Şiir Ödülü'nün sahibi belli oldu!

Türk Tabipleri Birliği tarafından düzenlenen Behçet Aysan Şiir Ödülü'nün sahibi açıklandı.

BirGün'ün haberine göre; Türk Tabipleri Birliği tarafından düzenlenen Behçet Aysan Şiir Ödülü’nü bu yıl Alper Beşe aldı. Doğan Hızlan, Emin Özdemir, Zeynep Oral, Cevat Çapan, Ali Cengizkan, Turgay Fişekçi ve Ahmet Telli’den oluşan seçici kurul Alper Beşe’nin “Put” adlı dosyasını ödüle değer buldu.





Yapılan değerlendirmede, “şairin dosyasında, Türkçe’nin şiirsel birikimini soluyarak bu havayı kendine özgü imgelere dönüştürmüş; sözsel değerleri güncel ve tarihsel boyutlarıyla şiirin dokusuna ağdırmıştır.” denildi.



Ödülü alan şair Alper Beşe 1983 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans öğrencisi. İlk öykü kitabı “Birtakım Tuhaflıklar” ile Yaşar Nabi Nayır Ödülü’nü alan Beşe’nin “Gecikmeli” adında bir öykü kitabı daha var.



Behçet Aysan Şiir Ödülü, Aralık başında düzenlenen bir törenle sahibine verilecek.


CHP'yi yasa boğan ölüm Otobüs kazası katliamı: 25 ölü İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Kibariye'den bomba ihanet itirafı: Her erkek yapar