BBC dizilerinin Türkiye uyarlamaları tuttu mu?

Ünlü müzisyen ve gazeteci Sina Koloğlu, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı yazısında, BBC dizilerinin Türkiye uyarlamalarını masaya yatırdı.

Sina Koloğlu'nun kişisel soayla medya hesabından paylaştığı yazısı şöyle:

BBC UYARLAMALARI BİZDE TUTTU MU?

'Uyarlama diziler' konusunda uzman olduğumuz kesin. Özellikle Kore dizileri uyarlamalarında başarılı olduk. Bazı dizilerin orjinalleri değil bizim yerliler bilinir oldu. Mesela 'Anne', 'Kiraz Mevsimi' 'Mucize Doktor' ilk akla gelenler. Son dönemde BBC yapımlarının uyarlamaları arka arkaya geldi. İngiliz dizileri 'Bizim izleyiciye hitap eder mi?', ' Nasıl uyarlayacaklar?' soruları hep gündemde oldu.

'BİZ ÇOK MEMNUNUZ'

BBC Studios içeriklerden sorumlu müdürü Sumi Connock World Screen dergisine verdiği demeçte; 'Özellikle Türkiye ve Kore gibi daha çok dizi ihraç eden ülkelerdeki başarılarımızdan memnun olduk' demiş. Peki bizdeki durum nedir?

4 DİZİDEN 2'Sİ TUTTU

'Sadakatsiz '(Dr. Foster) tartışmasız başarılı olan bir BBC uyarlaması oldu. Yurtdışı satışlarında da büyük ilgi gördü. 2. sezonu tamamlıyor. Ve merakla beklenen finali yapacak.

Nispeten başarılı olan bir diğer dizi, 'Evlilik Hakkında Her Şey'(The Split). Çok iyi kadrosu ve akıcı hikayesi ile 29 bölüme geldi. Şu sıralar tıkandı. Total izleyici pek sevmedi. Daha çok AB'de ilgi gördü. Son bölüm 7'nci oldu.

Ve bekleneni veremeyenler;

-'Yalancılar ve Mumları (Mistress) 5 bölüm dayanabildi.

-'Son Nefesime Kadar (Happy Valley) 5 bölüm yayından sonra kaldırıldı.

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı Operasyon: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi! Zamanaşımına uğrayan hesaplarla ilgili yeni karar Farklı kişilerden 9 çocuğu var: İşte 23 yıllık eşi Merkez Bankasının nisan ayı faiz kararını açıkladı Böyle soru ne görüldü ne duyuldu