Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları dış basında da yankılandı: ''Bu bir U dönüşü'

Başbakan Erdoğan'ın yeniden yargılanma süreci ile ilgili sözleri İngiliz basınında da yankı uyandırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, gazeteci ve yazarlarla bir araya geldiği Dolmabahçe'deki toplantıda Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesi lehinde takındığı tutum, yurt dışında da dikkat çekiyor.



Bu gelişmeyi "Erdoğan, bir zamanlar karşı çıktığı askerlerin yanında yer alıyor gibi" yorumlayan BBC, Başbakan'ın açıklamasının "siyasi bir geriye dönüş" olarak değerlendirildiğini belirtiyor. 



BBC, yayınında Başbakan Erdoğan'ın Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesi yönündeki açıklamasının "Türk hükümeti içinde yolsuzluk yapıldığına ilişkin iddialar nedeniyle siyasi gerilimlerin yüksek olduğu bir arada" meydana geldiğine işaret ediyor.



BBC'de yapılan yorumda şu ifadelere yer verildi: "İktidardaki AK Parti'nin kökleri siyasi İslamda ve kendisini Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu modern laik devletin koruyucusu olarak gören Türk ordusunun gücünü kırmak için harekete geçmişti. Şimdi Başbakan bir zamanlar karşı çıktığı askerlerin yanında yer aldığı gibi görünüyor.Bu bir U dönüşüdür" (ANKA)


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Meğer bu yüzden evlere geliyormuş