Aydın Doğan'ın Süleyman Demirel anısı!

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatının ardından bir açıklama yaptı.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatının ardından CNN Türk'ün canlı yayınında açıklamalar yaptı.



Demirel'den 'demokrasiyi özümsemiş bir insandı' ifadeleriyle söz eden Doğan, prorgramda şunları söyledi:



"Zaman zaman çok kızdığını söyledi. Ama hiçbir zaman 'bunu hükümet meselesi haline getirerek, senin üzerine gelmedim' dedi. Onun için diyorum ki, demokrasiyi çok özümsemiş bir insandır. Zaman zaman sitemleri oldu, 'böyle yazılır mı' dedi. Hepsine içine sindirdi. Hiçbir zaman bunu basın dolayısıyla yazdığımızı, hükümete karşı açılmış bir savaş olarak görmedi. Bir husumet olarak görmedi bunu. Basını içine sindirdi."



1999 yılında Demirel'in CNN Türk'ün açılışında yaptığı konuşmayı da hatırlatan Doğan, Demirel'in kendisine söylediği "Seninle çok hayırlı işler, açılışlar yaptım. Ama CNN bunların en iyisi oldu" sözlerini aktardı.



Doğan ayrıca, "Süleyman Bey'e göre hakikaten demokrasinin olmazsa olmazlarından bir tanesi bağımsız ve özgür medyaydı. O bakımdan, CNN Türk'ün böyle bir markanın Türkiye'de olması, Türk yayın hayatına girmesi kendisini son derece memnun etmişti. Nur içinde yatsın. Türkiye büyük bir evladını kaybetti" diye konuştu.


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?