Aydın Doğan 'gazetecilik hükümeti eleştirmek değildir' dedi, istifa geldi

Hürriyet'teki istifanın ardında hükümet karşıtı haberlerin olduğu söyleniyor.

Hürriyet Gazetesi'nde 2009 yılından bu yana sürdüğü genel yayın yönetmenliği yapan Enis Berberoğlu geçtiğimiz Cuma günü istifa etmişti.



Berberoğlu'nun istifasının arkasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'da Doğan Grubu'nu sert sözlerle eleştirmesi ve Aydın Doğan'ın gazetedekü hükümet karştı haberleri eleştirmesi olduğu iddia ediliyor.



Doğan Grubu'nun patronu Aydın Doğan'ın bir süredir Hürriyet Gazetesi'ni hükümet karşıtı haberler konusunda uyardığı konuşuluyordu. Hürriyet Gazetesi'nin yıldönümünde tüm gazete çalışanlarını bir araya toplayan Doğan'ın burada "Her gün hükümeti eleştirmek gazetecilik değil. Ülkede siyaset dışında da bir sürü şey oluyor. Ben bir servet kaybettim. Ama hep arkanızda durdum. Siz de benim arkamda durun" dediği ifade edildi.



Hürriyet Gazetesinde çalışan iki farklı kaynağın doğruladığı bu konuşmanın ardından yine aynı iki kaynak Hürriyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün gülerek "Bu ilk uyarınız mı yoksa son mu?" dediğini, Doğan'ın bu soruyu gülerek cevapsız bıraktığını söyledi. O gün orada bulunan kaynaklar bunun üzerine Enis Berberoğlu'nun "Tabii bu bir patron müessesesi" dediğini de ifade etti.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın!