Avlanması yasak su samurunu öldürdüler! O anları sosyal medyadan paylaştılar

Muğla Sıtkı Koçman Üni. Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin, sosyal medya hesabı üzerinden avlanması yasak olan su samurunun öldürüldüğünü aktardı. İlemin'in aktardığına göre su samurunu öldüren şahıslara kişi başı 2730 TL ve tazminat olarak da iki şahsa 7500 TL olmak üzere toplam 12960 TL idari para cezası uygulandı.

İlemin'in aktardığı olay şöyle:

2 Hafta önce mesaj grubuma düşen bu fotoğralar ile günüm çok kötü başlamıştı. Ülkemizin Doğusundan gelen bu fotoğraflarda avlanması yasak ve koruma altında olan Su samurunu avlamış şahıslar marifetmiş gibi bir de sosyal medyada paylaşmışlardı.

hemen bölgede tanıdığım @jandarma Alay komutanını aradım. Sağolsunlar bölgedeki @milliparklar müdürlüğü ile koordineli şekilde gerekeni yapmışlar. Şahısların aldığı cezalar ve olayın özeti şu "1. 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, 2. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa Muhalefet.

ŞAHISLAR OLAYIN DOĞRULUĞUNU KABUL ETTİ
Olay ile ilgili JASAT, Çevre Koruma Timi ve Asayiş Timinin yapmış olduğu koordineli çalışma neticesinde N.T (Ardahan 2000 http://d.lu) ve S.T (Ardahan 1986 http://d.lu) isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş olup, şahıslarla yapılan görüşmede olayın doğruluğunu kabul etmişlerdir. Olay esnasında yanlarında bulunan S.T isimli şahsa ait Üzümlü marka 12 calibre 7936 seri numaralı av tüfeği (ruhsatlı) ve sport& vlotran 2005 Aras Magnum marka A620142 seri numaralı kuru sıkı tabanca teslim alınarak muhafaza altına alınmıştır.

İÇİMİZ RAHATLASA DA DAHA CAYDIRICI OLMASINI İSTİYORUZ
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından N.T ve S.T isimli şahsa kişi başı 2730 TL ve tazminat olarak da iki şahsa 7500 TL olmak üzere toplam 12960 TL idari para cezası uygulanmıştır." Bu işin faillerinin cezasını bulmuş olması içimizi biraz olsun rahatlatsa da verilen cezaların daha caydırıcı olması adına çalışıyoruz. Sizlerden ricam sosyal medyada yaban hayvanı avlamış bu tarz kişileri gördüğünüzde hemen ilgili yerlere ihbarda bulunun. Yaptıklarının cezasız kalmayacağını anlamaları açısından çok önemli.

Bu vesile ile yaban hayatına olan duyarlılığı ile tanınan doğa dostu, Ağrı Jandarma Alay Komutan Yardımcısı, Albay Murat Bulut ve DKMP personeline tekrar teşekkür ederim.

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?