Asker müdahale etti, muhabir gözünden yaralandı!

Askerlerin müdahalesi sonucu foto muhabir hastanelik oldu.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde Nekbe'nin (Büyük Felaket) 67. yıl dönümünde düzenlenen gösteriye İsrail askerlerinin müdahalesinde, Filistinli foto muhabiri Nidal Aştiyye plastik mermi isabet etmesi sonucu gözünden yaralandı. 



Çin Haber Ajansı Xinhua ve Filistin Haber Ajansı Safa adına çalışan foto muhabiri Nidal Aştiyye, İsrail askerinin açtığı ateş sonucu sol gözünden yaralandı. Aştiyye, Nablus'taki Rafidia Hastanesi'ne nakledildi.



Çok sayıda Filistinli bugün Nablus'un güneyindeki Huvvara askeri kontrol noktası yakınında yürüyüş düzenlemiş, İsrail askerleri gruba plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etmişti.



Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle her yıl 15 Mayıs'ı Nekbe (Büyük Felaket) olarak anıyor. BM'nin 1950 yılında yayımladığı rapora göre, dönemin Filistin nüfusunun yarıdan fazlası, vatanını terk etmek zorunda kalarak sığınmacı konumuna düştü. Şu anda ise 5 milyondan fazla Filistinli mülteci konumunda bulunuyor. (AA)


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?