Arınç'tan 'camide içki' fotoğrafına açıklama!

Başbakan Yardımcısı, Gezi eylemleri sırasında çekilen fotoğraflarla ilgili soru önergesini yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gezi olayları sırasında Bezm-i Alem Valide Sultan Camisine göstericilerin girmesi ile ilgili görüntülerin o dakikalarda bölgede kameraman olmadığı için Anadolu Ajansı muhabirinin cep telefonu ile çekim yaptığını söyledi. Arınç, çekimler için Anadolu Ajansı çalışanlarının hiçbir kimseden telkin ve talimat almadığını, tamamen haber kaygısı ile olay mahallinde bulunulduğunu ve çekimlerin yapıldığını vurguladı.



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gezi olayları sırasında Bezm-i Alem Valide Sultan Camisine göstericilerin girmesi ile ilgili görüntülerin o dakikalarda bölgede kameraman olmadığı için Anadolu Ajansı muhabirinin cep telefonu ile çekim yaptığını söyledi.



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in soru önergesini Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün bilgi notuyla yanıtladı.



Özel, soru önergesinde, "Anadolu Ajansı'nın Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'den yayınladığı ilk görüntüsü hangi saatte çekilmiş ve abonelere saat kaçta servis edilmiştir? AA'nın camide bira kutusu ile çektiği ikinci görüntüsü hangi saatte çekilmiş ve abonelere saat kaçta servis edilmiştir?" diye sordu.



Arınç, Gezi olayları sırasında Bezm-i Alem Valide Sultan Camisine göstericilerin girmesi ile ilgili ilk görüntünün 3 Haziran 2013 tarihinde, göstericilerin camiye girdikleri sabah saatlerinde (saat 05.00 gibi) cep telefonu ile çekildiğini söyledi. O dakikalarda bölgede kameraman olmadığı için Anadolu Ajansı muhabirinin cep telefonu ile çekim yaptığını ifade eden Arınç, bu görüntünün iki parça halinde yayınlandığını, görüntünün ilk parçasının 09.19'da, ikinci parçasının 09.47'de yayınlandığını bildirdi.



"TAMAMEN HABER KAYGISI İLE OLAY MAHALLİNDE BULUNULMUŞTUR VE ÇEKİMLER YAPILMIŞTIR"



Arınç, caminin bulunduğu bölgede sürekli olaylar olduğu için, birçok medya organı gibi hemen her gün bölgeye gidildiğini ve çekim yapıldığını kaydetti.



Bu çalışma sırasında çeşitli medya organı çalışanlarının dışında, hiçbir kurumdan hiçbir kimsenin Anadolu Ajansı çalışanlarına eşlik etmediğini, etmesinin de mümkün olmadığını belirten Arınç, çekimler için Anadolu Ajansı çalışanlarının hiçbir kimseden telkin ve talimat almadığını, tamamen haber kaygısı ile olay mahallinde bulunulduğunu ve çekimlerin yapıldığını vurguladı. ANKA


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Meğer bu yüzden evlere geliyormuş