Apple iOS 16 sistemini yayınladı. iOS 16 ile neler değişti? iOS 16 hangi özelliklerle geldi? Hani iPhone modelleri iOS 16 sistemini kullanabiliyor?

Apple, geçtiğimiz günlerde Apple Event ile yeni iPhone modellerini tanıtmıştı. iPhone 14 Pro, iPhone 14 ve Apple Watch 8 ile Ultra versiyonlarını tanıtan Apple, kullanıcıların merakla beklediği iOS 16 işletim sistemini de 13 Eylül akşamı tüm kullanıcıların erişimine açtı. Peki iOS 16 işletim sistemindeki yenilikler ne? Hangi iPhone modelleri iOS 16 indirebiliyor?

Milyonlarca iPhone kullanıcısının merakla beklediği iOS 16 işletim sistemi dün akşam saatlerinden itibaren bütün kullanıcıların erişimine açıldı. Geçtiğimiz günlerde Apple Event ile yeni iPhone modellerini tanıtan Apple, iOS 16 duyurusunu da yapmıştı. Peki iOS 16 işletim sistemindeki yenilikler ne? Hangi iPhone modelleri iOS 16 indirebiliyor?

iOS 16 HANGİ MODELLERE UYUMLU?

- iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max
- iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
- iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
- iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11, Pro Max
- iPhone XS, iPhone XS, Max iPhone XR, iPhone X
- iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE (2. nesil veya sonrası)

iOS 16 İLE GELEN ÖZELLİKLER:

Yeniden tasarlanan Kilit Ekranı: Kilit Ekranı kişiselleştirmenin yepyeni yollarıyla iPhone kişiye özel hale geliyor. Favori fotoğraflar kullanılabilir, font stilleri özelleştirilebilir ve araç takımları eklenebilir.

Araç takımları: Kilit Ekranı'ndaki araç takımları sayesinde hava durumu, takvim etkinlikleri, tarih, saat dilimleri, alarmlar, pil seviyesi ve aktivite halkalarının ilerleme durumuyla ilgili verilere ulaşılabiliyor. Ayrıca favori uygulamadaki başka birçok bilgiye de hızlı bir şekilde göz atılabiliyor.

Birden fazla Kilit Ekranı oluşturun: Arka plan ve stillere sahip birçok farklı Kilit Ekranı oluşturabiliyor ve bu ekranlar arasında kolayca geçiş yapılabiliyor. İlham almak için, tematik koleksiyonlar ve önerilen fotoğrafların yer aldığı duvar kağıtları galerisine göz atabiliyorsunuz.

Bildirimler: Kilit Ekranı'ndaki bildirimleri yığın görünümü, genişletilmiş liste görünümü veya gizli görünümde görüntülenebiliyor. Bildirimler ekranın en altında gösterildiği için kullanıcıya engel olmuyor.

Canlı Etkinlikler: Canlı Etkinlikler, devam eden bir etkinliği doğrudan Kilit Ekranı'nızdan takip etmeyi kolaylaştırıyor. Bu sayede telefonun kilidini açmadan, yemek siparişinin durumu hakkında bilgi alınabiliyor veya Şu An Çalınan ile ilgili denetimler kullanılabiliyor.

Odak: Odak özelliğinin gelişmiş yeni ayarları sayesinde uygulamalara ve kişilere izin vererek veya bunları sessize alarak, sadece istenen kişilerden bildirim alma seçilebiliyor. iPhone'un o anda istenen görünüme ve tarza uyması için Kilit Ekranı Odak'a bağlanılabiliyor. Tek bir kaydırma hareketiyle Kişisel Odak'tan İş Odağı'na geçilebiliyor, yaklaşan toplantılar ve yapılacaklar listesi içeren araç takımları görülebiliyor.

Fotoğraf paylaşımı: Bir Paylaşılan Fotoğraf Arşivi oluşturulduğunda veya mevcut bir paylaşılan arşive katılınıldığında, eski fotoğraflar başlangıç tarihine ya da fotoğraftaki kişilere göre eklenebiliyor. Paylaşılan arşiv kurulduktan sonra doğrudan Kamera uygulamasından fotoğraf paylaşılabiliyor, paylaşılan arşivin üyeleri yakındaysa otomatik paylaşım yapılabiliyor ve paylaşılan arşive eklenen fotoğraflara dair akıllı öneriler Sizin İçin sekmesinde görülebiliyor.

Düzenleme ve değişiklikler: Paylaşılan arşivde fotoğraf ekleme, düzenleme ve silme için herkes aynı izinlere sahip. Üstelik favoriler, başlıklar, anahtar kelimeler de eşzamanlanıyor ve herhangi bir kişinin koleksiyon üzerinde yaptığı düzenlemeleri herkes görebiliyor.

Mesajlar: Şimdi yeni gönderdiğiniz bir mesajı düzenleyebiliyor veya kısa süre önce gönderdiğiniz bir mesajı tamamen geri alabiliyorsunuz.1 Ayrıca o anda yanıt veremediğiniz ve daha sonra bakmak istediğiniz mesajları okunmadı olarak işaretleyebiliyorsunuz.

Mesajlar uygulamasında SharePlay özelliği: Mesajlar uygulamasında arkadaşlarınızla gerçek zamanlı olarak video izleyin veya yeni bir şarkı dinleyin, bu sırada paylaştığınız içerik hakkında sohbet edin.2 Paylaşılan oynatma denetimleri sayesinde her zaman eşzamanlı bir deneyimin keyfini çıkarın.

Video için Canlı Metin: Kopyalama, çeviri, araştırma ve paylaşma gibi tanıdık etkileşimleri kullanmak için videoları, metin içeren herhangi bir karede durdurun.

Dikte özelliğini ve klavyeyi birlikte kullanın: Sesinizle metin girişi yapmak ile dokunarak yazmak arasında kusursuz bir şekilde geçiş yapın. Dikte özelliğini durdurmak zorunda kalmadan klavyeyle yazın, metin alanına dokunun, imleci taşıyın ve QuickType önerileri ekleyin.

iPhone için Fitness uygulaması: Fitness uygulaması, bir Apple Watch'unuz olmasa bile fitness hedeflerinizi takip edip onlara ulaşmanıza yardımcı oluyor. Adım sayınız, katettiğiniz mesafe ve üçüncü taraf uygulamalardaki antrenmanlarınız iPhone'un hareket sensörleri aracılığıyla, günlük hareket hedefinize ulaşmak için harcadığınız tahmini kalori miktarını gösteriyor.

Sevilla, Arda Güler transferini bitirmeye yakın Alişan mide bulandıran olayı ifşa etti Arda Turan'ın ilk transfer hedefi Cenk Tosun Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanından çıkamadı Miguel Crespo'dan, İsmail Kartal'a mesaj 6.3 büyüklüğünde şiddetli deprem