Antalya'ya Emin Alper'in Kurak Günler'i damga vurdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin üçüncü gününe Emin Alper imzalı Kurak Günler damgasını vurdu. Seyirci tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan film tüm eleştirmenlerden de tam not aldı.

Gizem ERTÜRK /

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin üçüncü gününe Emin Alper’in yönettiği “Kurak Günler” filmi damgasını vurdu.

Bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alan Emin Alper imzalı “Kurak Günler” gösterimi sonrasında seyirciler tarafından dakialarca ayakta alkışlandı.

Sinema yazarı Hande Kara film için; "Ülke kurtulmuş gibi mutluyum şu an, içim içime sığmıyor. Çünkü hepimiz Yanıklar’da yaşıyoruz! Emin Alper sen bir harikasın." derken bir başka eleştirmen Başak Bıçak; "Yeni bir başyapıtımız var. Kurak Günler sadece Emin Alper filmografisinin zirvesi değil, aynı zamanda Türk sinemasının uzun zaman sonra çıkardığı en olağanüstü eser. Hala tüylerim diken diken" diye konuştu.

Gösterim sonrası başrol oyuncuları Selahattin Paşalı, Selin Yeninci, Onur Gürçay, Eylül Ersöz ve yapımcı Nadir Öperli izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Emin Alper: “Senaryo sürekli gelişen bir haldeydi. Hikâyenin ilk taslağında bir kadın karakter vardı. Fakat çok fazla ağırlık yapıyordu senaryoda o yüzden onu çıkarmaya karar verdim. Malum ülkede homofobi meselesi giderek bir devlet politikası haline dönmeye başladı ve bu durumunda hikâyeye eklenebilecek bir şey olduğunu düşündüm. Organik olarak seri içerisinde gelişti, senaryoya çok derinlik kattı. Filmi basit bir iyi-kötü mücadelesinin ötesine geçirdi.”

Selahattin Paşalı: “Kariyerimin beşinci yılında Emin Alper ile çalışabilme seviyesine geldiğim için çok gururlu hissediyorum. Bu festivalde değerli oyuncularla, değerli filmlerle ve yönetmenlerle yarışma zevkini tattığım için çok gurur duyuyorum. Bana bu şansı verdikleri için onlara teşekkür ederim.”

Sevilla, Arda Güler transferini bitirmeye yakın Alişan mide bulandıran olayı ifşa etti Arda Turan'ın ilk transfer hedefi Cenk Tosun Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanından çıkamadı 6.3 büyüklüğünde şiddetli deprem İstanbul'un simgesi 75 milyon liraya satılıyor!