Antalya'daki teleferik faciası sonrası Ankara'da dikkat çeken karar. Teleferik süresiz olarak kapatıldı. Gerekçe mahkemenin imar planını iptal etmesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi teleferik işletmesinin süresiz olarak kapatıldığını açıkladı. Mahkemenin imar planının iptaline karar verilmesi sebebiyle yeni bir düzenleme yapılması bekleniyor.

Kaynak: İHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, mahkemenin imar planının iptaline karar verilmesi sebebiyle yeni bir düzenleme yapılana dek teleferik işletmesinin süresiz olarak kapatıldığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Mimarlar Odası tarafından 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne açılan sonuçlanmış olup mahkemenin imar planının iptaline karar verilmesi sebebiyle yeni bir düzenleme yapılana dek teleferik işletmemiz süresiz olarak kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına ulaşım hizmetimiz, ayın güzergahta 217 numaralı hatta konulacak ek otobüs seferleri ile sürdürülecektir” ifadeleri yer aldı.

ANTALYA TELEFERİK KAZASI

12 Nisan 2024 tarihinde Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Sarısu-Tünektepe teleferik hattında bulunan bir teleferik direği devrilip seyir halindeki bir kabine çarptı. Kabinin parçalanması sonucu 1 kişi öldü ve 7 kişi yaralandı. Kaza sonrası tamamen duran teleferik kabinlerinde mahsur kalan 174 kişi, yaklaşık 1 gün süren çalışmalardan sonra tahliye edildi.

Kazayla ilgili soruşturmaya yönelik hazırlanan rapora göre, teleferik direklerine ait cıvataların ve makaraların gerekli bakımlarının yapılmadığı tespit edildi. Kazayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı ve Kepez belediye başkanı Mesut Kocagöz de dahil 5 kişi tutuklandı.

Zehra Güneş'in paylaşımına beğeni yağmuru Okan Buruk'tan, Marcao'nun geri dönüşüne onay Mert Hakan Yandaş kredisini tamamen tüketti Sigara fiyatlarına yeni zamlar geldi: İşte o liste Burak Yılmaz: Meydan okumaya gideceğiz 110 kilodan 50 kiloya düştü şimdi tanınmaz halde